Op een sfeervol VDL-complex begon de wedstrijd vijf minuten later om het kunstgras van VDL te ontdoen van allerlei prullaria zoals Maaslands toiletpapier. MVV  ’27 was daarna vanaf het begin de betere ploeg en liet door verzorgd veldspel zien dat zij drie punten mee wilde nemen naar Maasland.

Binnen 10 minuten had MVV ’27 drie corners afgedwongen, terwijl VDL niet verder kwam dan een gevaarlijke counter van de overigens iets te zwaar ogende spits Oliveira .De verdediging van MVV ’27 verdient zeker een compliment, want doelman Twan Lansbergen kreeg nauwelijks werk en vooral linksback Jaco Buijnink speelde een hele sterke wedstrijd. De rechterspits van VDL Milano Naarden (voormalig MVV-speler) kwam er daardoor gehele wedstrijd nauwelijks aan te pas.

In de voorhoede van MVV was het vooral Dennis Louter die gevaarlijk was en regelmatig afgestopt moest worden door overtredingen of corners. Helaas viel het rendement uit deze dode spelsituaties erg tegen. MVV ’27 kwam voor de rust tot acht corners, maar deze leverden maar weinig gevaar op. Dankzij het goede verdedigen van MVV ’27 kon VDL nauwelijks gevaarlijk worden in de eerste helft.

De tweede helft was in feite een kopie van de eerste helft waarbij VDL tegen gele kaarten aan ging lopen als gevolg van zware overtredingen tegen een beter MVV ’27. Zo kregen Kaya Mustafa en John Bekker terecht geel van de goed leidende scheidsrechter Kaijen. Inmiddels werd Huib van Barneveld ingebracht voor Aad Siranarasit en met nog een kwartier te spelen begon Dennis Louter aan een uitstekende  solo, waarbij hij drie spelers van VDL het bos instuurde. Hij vond Erik van Geest die het overzicht behield en de bal prima teruglegde op Huib van Barneveld die de bal uitstekend in de verre hoek plaatste: 0-1.

Deze stand was meer dan verdiend, maar MVV ’27 wilde meer. Huib van Barneveld werd in de diepte weggestuurd, de grensrechter ,va VDL die een zwakke indruk maakte, vlagde voor buitenspel. Dit vlagsignaal werd terecht genegeerd door de scheidsrechter, waarna Huib van Barneveld binnen het zestienmetergebied onderuit werd gehaald en een strafschop werd toegekend.

Kennelijk was coach Peter Broekman overtuigd van de kwaliteiten van Jesse Zwaard . Hij werd ingebracht en zijn eerste balcontact betekende 0-2 voor MVV ’27. De strafschop werd prima ingeschoten door Jesse. Michael Berrevoets kwam vervolgens nog in het veld voor Erik van Geest. De jongeling liet zien dat hij de kwaliteit heeft om MVV ’27 aan doelpunten te helpen. Michael haalde twee minuten voor tijd verwoestend uit en scoorde de 0-3 dit wa. Een schitterend doelpunt dat MVV ’27 vierde alsof de eerste periode binnen was!

Al met al behaalde MVV ’27 een goede overwinning op een zwak VDL. De trouwe aanhang van MVV ’27 hoopt uiteraard dat aaanstaande zaterdag ook Quick Steps weggestuurd wordt met een nederlaag . Wellicht kunnen we een MVV-“kwartiertje” invoeren zoals in Maassluis bij VDL.

Opstelling MVV 27: Twan Lansbergen, Lars Kloet, Mike van Uffelen, Jaco Buijnink, Sem Maaswinkel, Leon Van Kersbergen, Erik van Geest (Michael Berrevoets), Jordi Lems, Dennis Louter, Haysam Aredelaziz (Jessy Zwaard), Aad Siranarasit (Huib van Barneveldt)