MSV’71 VR1 – MVV’27 VR1                            Eindstand 0 – 1

Zwaar bevochten wedstrijd in teamverband, zorgt uiteindelijk voor overwinning!!!!!!!!!!!

Speciale wedstrijden zijn ook de derbies tegen MSV’71 uit Maassluis. Er tellen dan allerlei zaken mee als spelen tegen vriendinnen en er dan niet vol in durven gaan. Toeschouwers langs de kant die een andere visie en support geven als onze eigen toeschouwers en als mij. Al met al een lekker wedstrijdje op deze heerlijke zaterdagmiddag in Maassluis-West op een lekker veld met veel publiek.

Vooraf in de kleedkamer wat puntjes op de welbekende i gezet. Speel als team met elkaar en niet tegen jezelf en rand zaken als scheids en het hierboven genoemde. Spanning op de gezichten en vriendelijke woorden vooraf met de tegenstander zorgen voor een toch gespannen sfeertje. De bekerpotjes zitten erop, het is nu voor het echie en zij moeten het eerste slachtoffer worden van deze competitie.

Vanaf het fluitsignaal er bovenop en bij de eerste omschakeling moest Lani al direct naar de hoek om de eerste aanval te ontmantelen, zo de trend is gezet. Hierna volgt er een wedstrijd wat zich voornamelijk tussen de twee zestien meter lijnen afspeelt met af en toe wel een speldenprik op de goal. Deze gingen zoals vaak het geval was in voorgaande duels in de handen van de keepster. Het blijft spannend en de duels zijn hard, fair en beide kanten op. Er wordt gevochten voor elke bal en doorgeschoven meiden worden opgevangen qua positie zodat we met hele leuke aanvallen vaak in hun doel gebied komen. Jammer dat het niet beloond wordt. Aan de andere kant moesten we ook zeer alert blijven achterin, want juist met hun flexibele en hele snelle buitenspeelsters was het gevaar ook vaak bij ons. Het moeilijke is ook in zulke wedstrijden het wisselen. Vooraf bedenk je van alles als coach maar als het dan toch anders loopt is het toch moeilijk om die keuzes te maken. Toch gedaan wat moest en zo konden we de eerste helft vrij eenvoudig uitspelen.

Tweede helft, vaak bij een rotte of goede eerste helft is de tweede totaal anders, maar nu was het eigenlijk gelijk, want de eerste helft was gewoon lekker en niets op aan te merken buiten de scorings mogelijkheden. We stonden ook de tweede helft ons vrouwtje en duels werden niet geschroomd om er vol op te gaan, zonder dat het te hard werd. Weer heerlijke combies, alleen het balverlies kwam op de verkeerde plekken in het veld tot stand, waardoor zij eigenlijk meteen weer gevaarlijk bij ons werden. Ook het gat tussen onze voorhoede en middenveld werd nu beter ingevuld waardoor we ongemerkt meer ruimte kregen. Het vergde alleen ontzettend veel kracht van jullie, maar dat ontpopte zich pas na de wedstrijd. Jullie bleven gaan en na een hele snelle counter ging de bal over drie schijven richting Eef en die zocht het verre hoekie en de 0-1 was een feit. Je weet dan dat zij wat meer druk gaan zetten en belangrijk is dan om je eigen spel te blijven spelen, hoe moe je ook bent. Dan een heerlijke sliding op de zestien, waarbij in mijn ogen de bal echt eerst werd gespeeld echter hij fluit en gelukkig legt hij hem buiten de zestien en dan begint je bloeddruk te stijgen kan ik je vertellen. Ook dit wordt overwonnen en we krijgen zelf nog wat kansjes op 0-2 of 0-3 echter helaas. Er komt wat extra tijd bij voor de drinkpauze en gelukkig fluit hij af, temperatuur in de schoenen 120 graden, bloeddruk net boven de 200 en die lach krijgen ze niet meer van mijn gezicht. Een echte team prestatie meiden, top en keihard gewerkt.

Moraal van deze wedstrijd is: Als je 71 min 27 doet dan krijg je 44. Deel je die 2 getallen door elkaar, dan blijft er 1 over. Die 1 was in ons voordeel en dan heb je dus 3 punten. Dat is logisch toch.

Fijn weekend en tot maandag.

Josti.