Een kleine 90 minuten worstelde MVV ’27 tevergeefs tegen het stugge en fysiek sterke Vierpolders, maar twee late oplevingen bezorgden de Maaslanders uiteindelijk de tweede overwinning in de bekerpoule. Dat de thuisploeg niet al te best speelde, was zeker een feit, maar ook de bezoekers grossierden in slordige passes met daarbij een te slappe instelling. Het werd een wedstrijd waar je diep chagrijnig van zou kunnen worden, maar de Maaslandse toeschouwers konden naderhand toch met een kleine glimlach op het gezicht naar huis.

Het begon zo voortvarend. In de 2e minuut stuurde Dennis Louter met een verre pass Huib van Barneveldt weg en zijn schot belandde maar net naast de paal.
Binnen tien minuten kreeg de thuisploeg via Ricardo Nijssen twee hele grote mogelijkheden. Bij die eerste kans zag Twan Lansbergen kans met zijn voet knap redding te brengen.
De slordigheid sloeg vervolgens toe. Elkaar vinden was lastig en zeker bij de verre passes die een veel te gemakkelijke prooi werden voor de verdedigers van Vierpolders. Op het middenveld werden daarnaast weinig aanspeelpunten gevonden en gecreëerd.
Scheidsrechter Erik de Winter maakte het zichtzelf ook al niet gemakkelijk nadat hij een overtreding van Leon van Kersbergen had bestraft met geel en vervolgens inconsequent de regels hanteerde. Sem Maaswinkel werd meerdere malen stevig en ongestraft aangepakt en dat kon de Maaslandse bank dan ook niet echt waarderen. Nadat Sem Maaswinkel op zijn beurt aanvoerder Maikel Straatman aanpakte werd er weer wél een kartonnetje voorgehouden.

Na de theepauze bleef MVV ’27 worstelen met het spelletje. Achterin werd niet al te kordaat verdedigd en de gastheren konden maar lastig van het lijf gehouden worden. Vierpolders-middenvelder Glenn Stoffers profiteerde bijna van het slecht uitverdedigen aan Maaslandse kant.
Met wat verse mankracht aan MVV ’27-kant werd het voorin wat dreigender, hoewel er tot de 88e minuut gewacht moest worden op resultaat. Aan de linkerkant gaf invaller Aad Saranarasit de bal voor die door Huib van Barneveldt bij de tweede paal langs doelman Jamie de Jong gekopt werd (1-1). De opluchting was groot, maar MVV ’27 moest eigenlijk nog wat meer binnen zien te halen. De thuisploeg had een beter doelsaldo na afgelopen zaterdag, 1-4 winst bij NBSVV, en dus zou een gelijkspel vandaag mogelijk te weinig kunnen zijn met de wedstrijden van volgende week nog op het programma.

Twee minuten in de extra tijd verstuurde Leon van Kersbergen een prima pass richting Dennis Louter die de zestien binnen liep en zichzelf met een laag schot tot matchwinaar kroonde (1-2).
Zo sta je dus bijna anderhalf uur omringd door mopperende toeschouwers, maar kon men na het laatste fluitsignaal toch weer enigszins opgewekt huiswaarts. Met inmiddels twee overwinningen op zak moet het toch logisch zijn dat er een bekervervolg in zit. De andere wedstrijd in onze poule, Stellendam – NBSVV, eindigde in een 2-2 deling.

De opstelling: Twan Lansbergen, Ronald Arkesteijn, Quint van Stuivenberg, Jeffrey Wupkes, Jaco Buynink, Sem Maaswinkel (Rick Vijverberg), Leon van Kersbergen, Erik van Geest (Thijs de Vast), Huib van Barneveldt, Max de Jong (Aad Saranarasit) en Dennis Louter.