SC Botlek VR1 – MVV’27 VR1 Eindstand 0-5.

Het lijkt zoveel, 18 meiden!!!!!!!!!

Eerste uitwedstrijd en weer voor de beker. Lastig in te schatten tegenstander, voor ons een onbekende.

We gaan het veld in met opdracht om het in schuiven verder uit te gaan proberen en op te vangen. Verder balletje laag en lekker inspelen. We hadden nu al weer wat geblesseerden op de bank na vorige week en met twee wissels in de dug-out moet het toch goed komen. We beginnen en we zetten meteen druk in alle linies, balletjes gaan lekker rond en we speelden zelfs de bal af en toe terug naar onze keepster om haar wakker te houden, valt niet mee na een nachtdienst. We schuiven inderdaad lekker in en doordat Ger de spits positie uitkomt krijgen Ro en Ans de ruimte om door te schuiven. Mooie en leuke aanvallen waarbij we de keepster de 1e helft gewoon 5 keer verschalken. Er gaan ook nog wat ballen links en rechts naast de goal, aanvallend zit het goed. Het middenveld doet ook wat opgedragen is en verdedigend hebben we eigenlijk steeds iemand over die ook inschuift en ondersteund op het middenveld. 1e helft constant druk kunnen zetten en ze kwamen dan ook sporadisch op onze helft echt gevaarlijk voor de goal. We gingen dus met 0-5 lekker de rust in waarbij eigenlijk alle doelpunten uit leuke aanvallen kwamen.

Tweede helft, ik voel het al weer komen als de 1e helft lekker loopt. Duidelijk aangegeven dat er de 2e helft een tegenstander bij zou komen en dat is de scheids. Laat hem zijn werk doen en concentreer je zelf op je eigen spel. Dit zijn die momenten dat ik hoop dat jullie dat dan ook doen (helaas). Het spel wordt heel onrustig en we vinden elkaar nog wel maar de afwerking is links, rechts en over de goal. Zelfs de keepster pakte de gekste ballen. Positief is dan toch weer het positiespel als zij 5-3-2 gaan staan en ik niet meer coacht. Er worden dan ineens vragen gesteld, he ik heb niemand wat moet ik doen. De hardste overtredingen worden gemaakt en enkels worden gekraakt of klappen dubbel. In zulke wedstrijden moet je dan slim voetballen en minder het duel opzoeken maar juist de bal het werk laten doen en vooral minder reageren vanaf het veld of vanuit de dug-out. Al met al toch hele goede dingen gezien meiden en dat we dan de 2e helft niet meer scoren, ja jammer. We hebben wel wat posities geprobeerd en dat viel goed uit. Goed voor de volgende wedstrijden.

Voor het eerst de selfie gemist, maar ach, jullie doen het werk in het veld, dus de eer is aan jullie. Dan de 18 meiden waarmee we dit seizoen begonnen, zoals ik al zei, het lijkt zoveel. We moeten voorlopig volgende week al assistentie gaan vragen om 1 wissel te krijgen, door de blessures die we al hebben en misschien nog meer opgelopen hebben vandaag. Hopelijk valt het mee en gaan we maandagavond horen dat Roos alweer huppelt en Ras der poot meevalt en Joëlle en Larissa ook weer mee hobbelen.

Moraal van deze wedstrijd: Normaal is het publiek de 12e man, maar vandaag was 12e man in het voordeel van de tegenstander en die stond in het veld erbij.

Volgende week nog een bekerwedstrijd en dan begint het echte werk.

Josti.