Aan de uitslag van het eerste bekerduel van MVV ’27 tegen vierdeklasser Stellendam zou je kunnen zeggen dat de krachtverschillen klein waren. Echter de thuisploeg weigerde de grote hoeveelheid kansen om te zetten in treffers. Na ’n kwart van het duel had de ploeg van trainer Peter Broekman al acht kansen gecreëerd, maar er stond maar één treffer op het bord. In die periode waren de bezoekers nog niet eenmaal in de buurt van het Maaslandse doel geweest. Dat het uiteindelijk in blessuretijd nog goed kwam was aan de tweede treffer van Erik van Geest te danken.

Door het ontbreken van een aantal vaste krachten mochten Aad Saranarasit, Jaco Buijnink en Ronald Arkesteijn voor de eerste maal in de basis starten en deden dat met veel zelfvertrouwen en ook zeker naar behoren.
Na enkele minuten van aftasten nam MVV ’27 het initiatief en creëerde het vervolgens kans op kans. De beste was eigenlijk vanaf de penaltystip in de 15e minuut. Even daarvoor was de in de diepte gestuurde Aad Saranarasit door Kevin Kardux onreglementair neergehaald. Het kwam de verdediger van Stellendam op rood te staan. De beste man aan bezoekende kant, doelman Jan van Helden, stopte vervolgens de inzet van aanvoerder Erik van Geest.
Vier minuten later stond die lang verwachte 1-0 toch op het bord. Huib van Barneveldt schoof de bal nagenoeg van de achterlijn breed en Dennis Louter frommelde de bal binnen.

MVV '27 1 - Stellendam 1_180901_117

Met een half uur op de klok van de streng fluitende scheidsrechter Danny van Aalst werd de stand opgevoerd. Aad Saranarasit bediende Erik van Geest op maat en diens rustige en secuur ingeschoten bal betekende de 2-0.
Enkele minuten later onderschepte doelman Jan van Helden de bal net voor de inglijdende Huib van Barneveldt wat de bezoekers aanzette tot een hoop gemekker. Het leverde een indirecte vrije trap op die door Harm Voogt genomen werd, maar gekeerd door een van de vele benen op de doellijn.

MVV '27 1 - Stellendam 1_180901_145

Drie minuten voor de theepauze kwam Stellendam aan de aansluitingstreffer. Michael Mettrop gaf scherp voor en Bram Breederveld dook voor zijn tegenstander en gleed de bal fraai binnen (2-1). Over effectief omgaan met kansen gesproken!

Na de onderbreking ging de kansenregen gewoon weer verder. Binnen zes minuten stond het aluminium tot driemaal toe Maaslands succes in de weg. Dan hoop je als toeschouwer dat je eigen ploeg dan maar, ondanks al die  mogelijkheden, in vredesnaam deze magere voorsprong over de eindstreep trekt.
En dat werd toch nog lastig zat. Lennard Plas ontving een dieptepass in de zestien van MVV ’27, ging het duel aan met Harm Voogt en laatstgenoemde kreeg de bal van korte afstand op zijn hand. Ook de gastheren kregen daarmee een penalty te slikken, inclusief een rode kaart. En ook deze kalktrap werd geen succes; Twan Lansbergen keerde knap de inzet van Bram Breederveld.

De gelijkmaker bleef toch niet uit. Op een dieptepass vanuit de Stellendamse verdediger zag de Maaslandse doelman geen kans om anders dan met een kamikazetrap de bal te onderscheppen. De daaropvolgende directe vrije trap van Michael Mettrop werd van zo’n 25 meter in de kruising gejaagd (2-2).

MVV '27 1 - Stellendam 1_180901_414

De wedstrijd ging inmiddels richting het eindsignaal. Uit een verre voorzet van Jaco Buynink raakte Haysam Aradelaziz nog maar eens de paal en toch zou het goed komen. In de extra tijd kapte Erik van Geest recht voor het doel zijn tegenstander uit en nu was het aluminium MVV ’27 eindelijk ’n keer wel goed gezind. Zijn met links getrapte bal ging via de rechterpaal binnen. Eind goed al goed. MVV ’27 had een dikverdiende zege op zak!

Opstelling: Twan Lansbergen, Ronald Arkesteijn (Dik Groenewegen), Harm Voogt, Jordi Lems, Jaco Buijnink, Sem Maaswinkel (Haysam Aradelaziz), Erik van Geest, Leon van Kersbergen (Rick Vijverberg), Aad Saranarasit, Huib van Barneveldt en Dennis Louter.