Na gisteren dus een vierdaagse te hebben gelopen (uit de klauwen gelopen vossenjacht), lag iedereen op tijd op bed en was iedereen al snel in dromenland denkend aan wat de week gaat brengen. We starten de dag met een heus Paas ontbijt voor een ieder namelijk: een lekker gekookt eitje en een matses overgoten met suiker, die iedereen lekker naar binnen kon smikkelen. We hadden deze dag ook nog 2 jarigen in ons midden, namelijk Jort en Stijn Verboon die op deze prachtige zomerdag hun 11e verjaardag vierden. Na alle verjaardagliederen en wat uitslagen van de dag ervoor kregen nieuwelingen Max en Luke een lekker warm Paashaas pak toegeschoven waar zij uiteindelijk de gehele ‘Laatdekwibusmaarstaanwegaanfietsen-tocht’ in mochten gaan rijden.

IMG_4802

De 1e groep startte rond klokslag half 9 nadat ze naar het zogeheten ‘Winkeltje’ waren geweest om een lekkere versnapering te kunnen scoren om onderweg nog wat lekkers te kunnen eten of drinken. Om de 10 minuten mocht er een groepje starten zodat er enigszins nog wat tijd tussen zat zodat de groep ongestoord hun opdrachten die zij op een klemboord meekregen te kunnen maken. Door de hitte werd er lekker rustig gereden en werden er veel pauzes genomen om even te drinken en te smeren. Halverwege hadden we een goed verzorgde lunch, waarbij ook nog de mogelijkheid was om even lekker af te koelen in het meer. Hierna ging de tocht verder weer terug richting het kamphuis. Dit werd voor de verkleedde paashazen iets vermoeilijkt in de zin van een paar missende fietsonderdelen. Tijdens de tocht moest er goed om zich heen worden gekeken om alle opdrachten goed in te vullen en een aantal plaatsen te herkennen om de foto’s hiervan in een goede volgorde van de fietstocht te zetten. Ook was er een vragenlijst door de organisatie meegeleverd met vragen variërend van ‘wat is het oudste adres van Noord-Brabant’ tot ‘wie is er echt nog lang niet MOOOOOEEEEE!!’. Daarnaast werd iedereen gevraagd om een zo groot mogelijk ei te vinden omdat het nu eenmaal Pasen is vandaag. Na allen weer terug te zijn gekeerd op het kamphuis was ook hier voor een heerlijke verkoeling gezorgd, dit door middel van een zwembad.

IMG_4810

Na hier allemaal ook lekker in afgekoeld te zijn geweest, hebben we weer heerlijk eten van onze kooksters voorgeschoteld gekregen. De kooksters (De Paaschickies) hadden daarna door hulp van een aantal kinderen de tijd om hun spel uit te kunnen zetten. De rollen in de keuken waren vanavond omgedraaid, de mannen mochten de afwas doen. Het door de kooksters georganiseerde spel liep gesmeerd en de kinderen probeerden bij elk onderdeel de hoogste score te halen wat ook weer mee telt in het algemeen klassement ‘Groep van de Week’.

Nadat alle spel onderdelen waren opgeruimd was het tijd voor een bakkie en voor de kinderen een lekker glas limonade. Nadat de dorst gelest was, was het de hoogste tijd om weer het donkere bos in te trekken met de D&C om daar het beroemde lampenspel te gaan spel. Terwijl er in de kantine door de F&E op groot scherm een film werd vertoond, werd er in het bos gestreden door de in 3 groepen verdeelde D&C jeugd voor de winst. De overwinning lag niet zomaar voor het grijpen, want ook al wilden de kinderen hun kaartje graag in het bakje gooien, wilden de leiders weer zoveel mogelijk kaartjes voor zichzelf proberen te veroveren.

IMG_4919

Nadat dit spel afgelopen was en Max en Luke niets vermoedend dat het spel afgelopen was (en dus achterbleven in het bos) werd er weer terug gekeerd naar het kamphuis om daar snel te douchen en richting de slaapvertrekken te keren. Morgen staat er een druk programma voor de boeg met een hoop spellen, waarvan eentje in het bijzonder, namelijk: Het Voetbaltoernooi ! Bij menig kampganger gaat dan het hart sneller kloppen, dit blijkt ook als je kijkt naar de ingezette jokers. Maar liefst 6 van de 10 groepen heeft hun joker er op ingezet. Het beloofd morgen dus een mooie fanatieke dag te worden waar een hoop punten te verdienen zijn voor het klassement. Wij sluiten deze dag moe maar voldaan af en houden jullie op de hoogte vanuit het warme Loon op Zand.

Tot morgen!

IMG_4925