Vanmorgen vroeg werden we al gewekt om aan deze warme prachtige 1e volledige kampdag te beginnen. Vandaag is het thema Halloween. Na een overheerlijk ontbijt die weer klaargemaakt was door onze kooksters konden we de dag fris en fruitig beginnen.

IMG_4677

Het was vanochtend de hoogste tijd voor de jaarlijks terugkomende sportdag. Dit waren allemaal spelletjes in het kader van het thema, zo moesten we ingewikkeld met wc papier (als een mummie ) 60 meter sprinten, zo moest er een spooktocht afgelegd worden en was er ook een onderdeel waarbij de kinderen met een speer tegen een vogelverschrikker aan moesten gooien. Ondanks de hitte was iedereen gebrand om beste te worden in zijn leeftijdscategorie.

Na een druk ochtend programma werden wij blij verrast door de kooksters met een broodje hamburger met korting. Niet gek voor de zondagmiddag. We moesten wel een beetje opschieten met eten want er stonden namelijk een aantal prachtig geklede vossen op ons te wachten in Kaatsheuvel. Wat zijn we nog steeds blij dat we altijd zoveel enthousiaste vrijwilligers kunnen strikken. En de een was nog mooier verkleed in het thema dan de ander. Zo hadden we 2 monniken, een leger aan heksen en enge monsters. Erg leuk! Alleen aan het einde van de vossenjacht hadden we zo goed als de vierdaagse in 1 middag gelopen. Het gebied was een beetje uitgebreid 😉

IMG_4735

Terug bij het kamphuis gingen we lekker nog even het veld op om te voetballen met de vossen of even lekker uit te rusten van de vierdaagse. Uiteraard moest iedereen uitgerust aan het overheerlijke diner beginnen, want iedereen weet; als de vossen bij ons blijven eten wordt het gegarandeerd een groot feest. Dansen op de tafel en lekker gek doen met zijn allen. Dat is kamp!

Met de vermoeide benen van het dansen hadden we geen tijd om uit te rusten want we moesten het bos in om de felbegeerde touwtrek beker te bemachtigen. Iedereen vol in concentratie en wat een kracht zit er al in die kleine lichaampies.

IMG_4598

Als dit al niet vermoeiend genoeg was voor de kids, gingen we na het touwtrekken ook nog een een spel spelen in de trend van levend cluedo. De kinderen moesten een moord oplossen door middel van vragen te stellen aan de leiders die verspreid zaten in het bos. En weer verbaasde de kinderen ons wat een energie ze in zich hebben, want ze bleven rennen met zijn allen. Kort samengevat; De vogelverschrikker had spongebob in kleedkamer 12 van MVV’27 om 17.02 vermoord met een stuiterbal gewoon omdat het kan. Peter R. de Vries is er niks bij zo snel dat ze het opgelost hadden.

Douchen en tot slot, omdat het nog niet druk genoeg was, een bingo! Even die prijzen binnen slepen.

Snel naar bed, want morgen staat de altijd zware etappe van Loon op Zand op het programma. Parijs is nog ver!

Groeten van ons allen!

IMG_4676