Vandaag was het zo ver, de jeugdkampweek is weer aangebroken! Een moment waar menig kind van de lokale voetbalvereniging al heel het jaar naar uitkijkt. Om een uurtje of twee vertrok een volle bus richting Loon op Zand met een groep enthousiaste kampgangers. Eenmaal aangekomen werd het groepsindelingsspel gespeeld om te bepalen bij welke leider je de week gaat doorbrengen. Het onderdeel wat het meest in de smaak viel bleek het traditionele buikschuiven, waarbij sop in de ogen een garantie was. Dat maakte de lol er niet minder om.

IMG_4419

Na een potje voetbal tegen de leiders kon er worden aangeschoven in de kantine voor een lekker bordje macaroni. Hierbij waren het de nieuwe leiders Luke en Max die werden getrakteerd werden op een extra toetje op het hoofd. De bodem was nodig, aangezien er nog twee avondspellen op het menu stonden.

IMG_4368

Dit waren het “Kingsen” spel, hierbij moesten de kinderen 10 verschillende spellen doen om de vier koningen te bemachtigen. En ook was daar het traditionele “Geluidenspel” waar de kinderen door het bos liepen op zoek naar de leiders die luidkeels door het bos schreeuwen met teksten variërend van Potje met Vet tot aan het Wilhelmus.

IMG_4337

Toen dit spel was afgelopen, was het alweer de hoogste tijd om opgefrist en wel het bed in te duiken voor een goede avondrust. Echter was het niet iedereen die direct ging slapen, maar ach dat is voor ons ook vaste kost. Morgenochtend vroeg gaan we de dag aftrappen met de sportdag, waarbij er weer flink gestreden gaat worden voor de winst. Dit gaat helemaal goed komen!

Morgen volgt weer een nieuwe update, voor nu alvast een fijne nachtrust toegewenst….

IMG_4532