In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen heeft MVV’27 JO19-1 een keurige 5-1 overwinning behaald op Spirit. Dankzij deze overwinning hebben de Maaslanders een knappe 3e plaats behaald in het eerste jaar in de Hoofdklasse, een prachtige prestatie.

De laatste wedstrijd van de competitie mocht worden afgewerkt op het eigen hoofdveld in Maasland. De opdracht voor de thuisploeg was duidelijk. Winst zou betekenen dat de derde plaats waar men op stond definitief was bezegeld. Echter, de bezoekers begonnen brutaal en wisten al na twee minuten te scoren. Niet goed ingrijpen achterin werd genadeloos afgestraft. MVV’27 had in het begin moeite om in de wedstrijd te komen. Toen uiteindelijk in de 22e minuut Bouke Schippers, op aangeven van Jaco Buijnink, de gelijkmaker wist te maken kantelde de wedstrijd in Maaslands voordeel. Vooral na de eerste drinkpauze was het genieten. De ene aanval was nog mooier dan de andere waardoor er kans op kans werd gecreëerd. Het was dan ook niet vreemd dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Bouke Schippers maakte zijn tweede van de middag ditmaal op aangeven van Kevin Santos. Voor rust wist MVV’27 uit de vele kansen nog twee keer te scoren. Eerst was het Luuk van Strijen die simpel kon binnen tikken na een voorzet van Siemen Hogendoorn en vervolgens Julian Tinbergen die vlak voor rust voor de 4-1 zorgde.

Door deze tussenstand en gezien de moeilijke weersomstandigheden had men zich een goede uitgangspositie gecreëerd voor de tweede helft waarin er niet veel energie hoefde te worden verspeeld. Sterker nog, binnen 10 minuten na rust werd de stand 5-1 na een prachtige goal van Kevin Santos. Na dit doelpunt vond de thuisploeg het wel prima en kwam het nog af en toe vanuit de counter bij het doel van de bezoekers. De bezoekers waren echter niet in staat om het MVV’27 nog enigszins lastig te maken waardoor de wedstrijd makkelijk kon worden uitgespeeld. Na 90 minuten stond er dus nog steeds de 5-1 stand op het scorebord.

Door deze overwinning heeft MVV’27 dus de 3e plaats veilig gesteld, met 1 punt achter de nummer 2, waardoor men kan spreken van een schitterend seizoen. De vraag is echter of het seizoen nog mooier kan worden aangezien volgende week de nacompetitie begint met de kans op promotie naar de 4e divisie. Tijd en tegenstander zijn nog niet bekend (waarschijnlijk een uitwedstrijd). Houd dus de website goed in de gaten om de mannen te ondersteunen tijdens dit verdiende “toetje” aan het einde van het seizoen.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Sjors Vreugdenhil (70e min Emiel Mooij), Sem Olierhoek, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Julian Tinbergen, Kevin Santos (73e min Rick Vijverberg), Roan Dechering, Bouke Schippers, Siemen Hogendoorn