Zonder groots te spelen mocht MVV ’27 zeer effectief, twee treffers uit twee mogelijkheden, met een 0-2 tussenstand aan de thee. Maar wat er in die thee zat zal altijd een raadsel blijven, want na de onderbreking zakte de ploeg behoorlijk door de ondergrens. Verdedigend was het zwak en Verburch was zo slim daarvan optimaal te profiteren.

Trainer Peter Broekman had de nodige basisspelers aan de kant gehouden om diverse redenen (rust geven en/of op scherp staan), waardoor onder meer Rick Zwaard weer eens in de spits mocht beginnen en rechtervleugelverdediger Mike van Uffelen zijn eerste basisplek toegewezen kreeg.
Bij een temperatuur die rond de 30°C hing tastten beide ploegen in de beginfase af hoeveel energie er verbruikt moest worden om de bal rond te laten gaan. Het tempo lag dan ook zeker niet te hoog, behalve wanneer er een drinkpauze werd ingelast.
Halverwege de eerste helft legde Michael Berrevoets de bal terug op de mee opgekomen Lars Kloet die met een mooie curve de verre hoek vond (0-1).
Vijf minuten later werd de stand zelfs verdubbeld. Weer was Michael Berrevoets de aangever, echter nu was Dennis Louter via de verre paal de afmaker (0-2).
Tussen de Maaslandse treffers door gaf Dave Zwinkels zijn tegenstander bij een voorzet van Luc van der Knaap een handig niet door de scheidsrechter geconstateerd zetje in de rug. Desondanks kopte de Verburch-aanvaller naast het doel van Twan Lansbergen.

In het verdere verloop voor de rust zag de thuisclub Jordy Zwinkels naast schieten, Melvin van der Zeijden’s kopbal van de doellijn weggewerkt worden en een schot van Thomas Barendse hard voorlangs schieten.
Kortom, de effectiviteit van de bezoekers was met 100% duidelijk hoger dan dat van de gastheren.
Verburch kwam uitstekend uit de kleedkamer en had binnen twee minuten via de afscheid nemende spits Melvin van der Zeijden al de aansluitingstreffer te pakken (2-1). MVV ’27 daarentegen hanteerde de slappe-hap-tactiek en rommelde maar wat aan. Men had veel moeite om uit de eigen zestien te komen en te blijven.
Een sof was de gelijkmaker van Verburch. Doelman Twan Lansbergen speelde Sem Maaswinkel aan die met een verdediger in zijn nek zo snel mogelijk de bal wilde kaatsen, maar daarbij zijn eigen keeper passeerde (2-2).
Met nog ruim tien minuten te spelen zorgde Verburch-invaller Joost Wanders met zijn treffer dat de punten in Poeldijk bleven (3-2). De schade had nog groter kunnen zijn, maar de eveneens ingevallen Jorn Mieog mikte zijn lob op de lat.
De tweede helft aan MVV ’27-kant leek een deja vu van twee weken bij KMD, maar ’n week later kwam er een indrukwekkend herstel tegen koploper VELO. Later we ons daar maar aan vasthouden, dan kan het eerste nacompetitieduel volgende week best leuk worden. Wie dan de tegenstander is, is nog niet bekend.

De opstelling: Twan Lansbergen, Mike van Uffelen, Lars Kloet, Jordi Lems (Quint van Stuivenberg), Bret Rhijnsburger (Harm Voogt), Thijs de Vast, Sem Maaswinkel, Michael Berrevoets, Roberto van der Pol, Rick Zwaard Zwaard en Dennis Louter (Huib van Barneveldt).