Vandaag stond de laatste uitwedstrijd van de competitie op het programma voor MVV’27 JO19-1. Men moest afreizen naar Haastrecht om het daar tegen de plaatselijke club op te nemen die nog strijdt tegen degradatie. In een matige wedstrijd werd er met 0-3 gewonnen.

Met een zwaar gehavend elftal (er waren 7 afwezigen i.v.m. blessures en reizen) stond MVV’27 JO19-1 aan de aftrap voor de wedstrijd tegen de hekkensluiter. Haastrecht wist al snel in de wedstrijd dat men bij winst nog kans zou maken om volgende week te kunnen spelen voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse. Echter, voor de Maaslanders stond ook nog wat op het spel want gezien het programma kon men wellicht wat stijgen op de ranglijst. Al snel in de wedstrijd was daar de voorsprong voor MVV’27. Het was Kevin Santos met een individuele actie die al in de tweede minuut de doelman wist te passeren. MVV’27 had de boel aardig onder controle maar was vooral in balbezit vaak slordig in de passing. Op het moment dat de passing dan goed was, verscheen het dan ook snel voor het doel van de thuisploeg maar hier faalde men dan in de afwerking. De Maaslanders hadden de wedstrijd met de vele kansen al snel naar zich toe kunnen trekken. Toch werd het tien minuten voor rust 0-2. Het was opnieuw Kevin Santos met een individuele actie alleen dit keer mocht Bouke Schippers de trekker overhalen. Met een tussenstand van 0-2, die dus zeker hoger had kunnen zijn, ging men rusten.

Na rust had MVV’27 binnen 30 seconden op 0-3 moeten komen. Echter, deze enorme kans werd knullig om zeep geholpen. Vervolgens liet men de teugels vieren en ging Haastrecht op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze leek er ook te gaan komen, ware het niet dat Mark van Barneveldt een uitstekende dag had en dus alle ballen wist tegen te houden. Het was vooral aan hem te danken dat “de nul” gehouden bleef. Vijf minuten voor tijd besliste Luuk van Strijen met een schitterende vrije trap het duel door de 0-3 binnen te schieten.

Door dit resultaat degradeert Haastrecht naar de 1e klasse, maar belangrijker stijgt MVV’27 JO19-1 van een 5e plaats naar een knappe 3e plaats in de Hoofdklasse. Volgende week mag men proberen deze 3e positie veilig te stellen door in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen te winnen van Spirit. Aanvang op sportpark “De Commandeur” is 14.30 uur.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Koen van Oeffelt, Sem Olierhoek, Julian Tinbergen, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Sjors Vreugdenhil, Kevin Santos, Roan Dechering (36e min Dennis Terlauw), Bouke Schippers (83e min Rene van Rijswijk), Siemen Hogendoorn