Met een periode op zak kan MVV’27 JO19-1 het seizoen rustig uitspelen. Echter, wil men wel graag het goede gevoel behouden met de blik op de nacompetitie. Vandaag was een goede “test” thuis tegen Nieuwerkerk wat 1 punt meer heeft op de ranglijst dan de Maaslanders. 

Op een zonnig sportpark “De Commandeur” hadden beide ploegen er zin in. Nieuwerkerk vecht voor een plek in de nacompetitie en de thuisploeg wil graag zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst. De uitwedstrijd in Nieuwerkerk leverde nog een spectaculaire 3-4 zege op voor MVV’27. Veel doelpunten werden dan ook verwacht. Echter, niets was minder waar. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en het werd maar nauwelijks gevaarlijk voor beide doelen. De eerste grote kans was voor de bezoekers. Een strakke voorzet vanaf de zijkant werd verdedigd door Sem Olierhoek die de bal, met dank aan een schitterende redding van Mark van Barneveldt, net niet in eigen doel schoot. Ook MVV’27 kwam zo nu en dan in de buurt van het doel van de tegenstander, maar keer op keer werd er goed verdedigd. Toch had MVV’27 op voorsprong kunnen komen. Vlak voor rust belandde een vrije trap van Jaco Buijnink op de lat. Ruststand 0-0.

Na rust werd in de 53e minuut de wedstrijd open gebroken door de bezoekers. Een schot vanaf 20 meter, nadat een hoekschop werd afgeslagen, was de Maaslandse doelman te machtig waardoor de 0-1 een feit was. De thuisploeg was na deze goal heel even de kluts kwijt maar herstelde zich redelijk snel. De Nieuwerkerkse verdediging stond echter goed al was het soms ook te danken aan de onnauwkeurigheid van MVV’27 dat er door de thuisploeg nog niet werd gescoord. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd te worden beslist. MVV’27 stond even niet goed in de organisatie waarna Nieuwerkerk met een schitterende aanval de 0-2 op het scorebord wist te zetten. Toch lieten de Maaslanders het hier niet bij zitten. Men kreeg, zeker na een aantal hoekschoppen achter elkaar, de nodige kansen om snel terug te komen in de wedstrijd. Uiteindelijk wist Julian Tinbergen te scoren waardoor de stand 1-2 werd maar dit doelpunt viel in de 91e minuut. Aan de paar minuutjes extra had de thuisploeg niet genoeg waardoor men na een goede wedstrijd toch niets overhield om te stijgen op de ranglijst.

Voor MVV’27 wachten nu nog 2 competitiewedstrijden waarin het zich goed kan voorbereiden op de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Haastrecht JO19-1 op het programma.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Sjors Vreugdenhil, Sem Olierhoek (80e min Dennis Terlauw), Jaco Buijnink, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Julian Tinbergen, Rick Vijverberg, Kevin Santos, Bouke Schippers, Siemen Hogendoorn (60e min Miquel Exaltus/85e min Koen van Oeffelt)