De strijd om de derde periodetitel lijkt uit de handen van MVV ’27 te glippen na het duel bij KMD. In Wateringen kregen de volgelingen van Peter Broekman niet de juiste vorm te pakken. Ondanks de hitte zakten de Maaslanders volledig door het ijs en dat was jammer. De laag geklasseerde thuisploeg zat feller op de bal, creëerde meer gevaar en mocht dan ook terecht aanspraak maken op de zege. Eigenlijk kreeg KMD, dat ook nog wel wat extra punten kon gebruiken, een beetje revanche voor het afgelopen seizoen. Toen verloor men thuis op de laatste speeldag van de Maaslanders (3-4) en verspeelde het de derde periode aan het profiterende Naaldwijk.

De beginfase ging gelijk op en het tempo laag vrij hoog ondanks de warmte. De allereerste mogelijkheid in de 7e minuut leidde direct een treffer in voor de thuisclub. Op het randje van de zestien werd de ongedekte Dylan Groen aangespeeld en ’n fractie van een seconde later door Twan Lansbergen omver gelopen. Een onhandige actie die arbiter Peter Oudijk uit Alphen aan de Rijn bestrafte met een pingel die hard door het midden binnengetrapt werd door Dylan Arbouw (1-0).

In het vervolg van het eerste bedrijf zocht MVV ’27 moeizaam de weg naar het doel van de gastheren. De doorgaans zo succesvolle, behendige aanvallers kwamen echte nauwelijks tot een individuele actie en KMD kon zich dan ook redelijk gemakkelijk verweren. KMD-keeper Odens van der Zee kreeg de schoten van Dennis Louter en Harm Voogt vrij eenvoudig onder controle.
Met een half uur spelen kapte Thiemo Fidder twee Maaslandse verdedigers uit, maar stuitte met zijn schot op doelman Twan Lansbergen.

Het was hopen op een goede spelhervatting na de thee, maar dat zou niet gebeuren. Nagenoeg alle spelers aan Maaslandse kant speelde onder hun kunnen en KMD bleef eigenlijk zonder al te veel moeite overeind. Assistent-trainer Jim van der Jagt kon zijn aanwijzingen blijven geven, maar de boodschap kwam helaas niet over. Alleen Jordi Lems kwam met een fraaie vrije trap nog in de buurt van het Wateringse doel, maar de KMD-doelman ranselde de bal uit de hoek.
Pas in de 81e minuut kwam KMD op de voor hen bevrijdende 2-0 door een treffer van invaller Tom Vrijmoed. Diezelfde speler kreeg nog meer kansen, maar verder dan de voeten van Twan Lansbergen en een kopbal voorlangs kwam hij niet.

Opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt, Joeri van Dongen (Thijs de Vast), Jordi Lems, Bret Rhijnsburger, Quint van Stuivenberg (Rick Zwaard), Lars Kloet, Leon van Kersbergen, Lourens van Rooijen, Dennis Louter en Roberto van der Pol (Michael Berrevoets).