Richard Rasens zal komend seizoen de nieuwe trainer zijn van MVV ’27 JO19-1. Richard wordt hiermee de opvolger van Falco van den Eijnden die na drie seizoenen afscheid zal nemen als trainer van het hoogste jeugdelftal van MVV ’27.

Richard Rasens is geen onbekende binnen de Maaslandse voetbalvereniging. Zo startte hij zijn voetbalcarrière als jong ventje bij MVV ’27, waar hij als tweedejaars C-junior werd gescout door SVV in Schiedam. Daar doorliep Richard de rest van de jeugdopleiding. Na het faillissement van SVV stapte hij over naar Excelsior Maassluis, waar hij jaren in het eerste elftal heeft gespeeld en vervolgens ook deel uitmaakte van de technische staf als teammanager en assistent-trainer.

In de zomer van 2014 keerde Richard terug bij MVV ’27, waar hij toen samen met Tom Visser trainer werd van JO9-1, het team waarvan ook zijn zoon Siep deel uitmaakte. Sinds afgelopen seizoen zijn Richard en Tom de trainers van MVV ’27 J011-1 en na de zomer maakt hij dus de stap naar MVV ’27 JO19-1. Zijn vriend Tom zal hem dan ook bij de trainingen assisteren, voor de zaterdagen is Richard nog op zoek naar de juiste invulling van zijn staf. Richard heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging: “Ik heb de afgelopen weken wat wedstrijden bekeken van de hoogste jeugdelftallen en daarin heb ik leuke dingen gezien. A-junioren hebben sowieso een leuke leeftijd om mee te werken en ik vind het ook erg leuk om deze jongens te begeleiden om de laatste stap richting de senioren te zetten.”

MVV ’27 is erg blij dat het een Maaslandse trainer met deze voetbalachtergrond heeft kunnen vinden, die volgend jaar de talenten van MVV ’27 JO19-1 wil gaan trainen en wenst Richard dan ook alvast veel plezier en succes met zijn nieuwe voetbaluitdaging na de zomer.