MVV’27 VR1-Hpsv vr1 Eindstand 2-1

Van het net niet netjes op 4e veld naar netjes overwinning op 2e veld!!!

Waar moet ik beginnen dames. Zonnige dag en ook hier weer dagen van tevoren of ze wel of niet kwamen de politievrouwen uit Den Haag. Ze zouden er te weinig hebben en wilden doordeweeks. Dat is geen optie voor ons. Gewoon op zaterdag en anders heb ik er te weinig. Verder waren er bij ons ook 6 niet dus ook wij weer graaien in de meidenafdeling. Haast iedereen is met vakantie en de KNVB dacht lekker inhaalweekend in de meivakantie. Maar MVV zou MVV niet zijn als we niet konden putten uit MO17 en VR2. Marinka en Robin waren bereid om bij te springen in deze wedstrijd tegen de zware tegenstander Hpsv de nummer 2 uit de competitie.

Ook nu weer in de kleedkamer duidelijke zaken afgesproken. Dicht bij elkaar blijven, elkaar ondersteunen en pas groot maken bij balbezit. Linies bij elkaar dus en pas uit elkaar als wij de bal hebben. Over inzet hoef ik niets te zeggen bij jullie. Gelukkig wilde Mike weer vlaggen zodat ik gewoon kon coachen vanaf de kant.

Begin wedstrijd op grasveld wat zij gewend zijn en wij niet. Vandaar dat we veld 4 hadden gevraagd maar door een net fout moesten we uitwijken naar veld 2. Vanaf aftrap meteen erop en dat het warm was hoef ik niet te vertellen maar jullie gooien meteen je hele ziel en zaligheid erin. Heerlijke combies en ik zie en hoop jullie ook gewoon trainingsvormen terug. Ik zeg het elke week maar het is ook zo. De nodige kansen en weer de pech dat ze er niet ingaan want anders is het weer na een kwartier 3-0 en kan je het rustig uitspelen. Nee jullie houden het spannend voor mij en het toegestromende publiek. Wederom aanvalletje over links. Balletje laten vallen doorschuivende linkshalf naar linksbuiten en balletje door naar de 16 dan open draaien schot en 1-0, heerlijk. Meteen weer erop en dooooorrrrrr. Ook nu weer die vechtlust en strijden voor elkaar en voor elke bal. Wat conditie gebrek, ik heb niemand gehoord, nogmaals laat de bal het werk doen. Hpsv komt zelden voor de goal en als ze er komen is het door een corner die vervolgens door Keashia vakkundig werd gekilled. Dat is momenteel het enige dat we soms voor niets weggeven, die corners.

2e helft oh als dat maar goed gaat. Meestal na zo een 1e helft is de 2e helft je weet wel. Dit keer niet teveel verteld in de kleedkamer. Meiden dan gaan jullie er weer vol op. Hpsv politievrouwen gaan er ook weer voor en zoeken de grens op bij de scheidsrechter. Nou die werd gevonden en het werd wat grimmiger in het veld. Gelukkig en sjappoo hoe jullie je gedragen hebben. Laat het over aan de scheids. We gaan weer voetballen zoals het hoort. De bal gaat links richting cornervlag. Onmogelijk om te halen maar Felice gelooft er nog in (HAAL JE MAKKELIJK). Vervolgens hou je hem binnen en speelt nog even 3 Hpsvers zoek, overzicht balletje voor en daar kwam Kaar aan galopperen om de 2-0 in te trappen. Hpsv gaat dan wat inschuiven en we zijn het even kwijt met zo een dame meer. Ze spelen een dame vrij en 2-1. Dan gaat het wat grimmiger worden op het veld en slaan bij sommige van Hpsv de stoppen door. Nadat 1 van ons even wat hardhandig werd aangepakt was het voldoende om even boven de tegenstander in kwestie te gaan staan (thxs Ger) zodat ze niet op durfde te staan. Ook dat zijn jullie, direct ter plaatse als het erom gaat, voor elkaar door het vuur. Na dit akefietje laten jullie je er niet door leiden maar blijven voetballen. Koppen zo rood als verse tomaten. Dan een dejavu van 28 oktober. Laatje krijgt een botsing en stort ter aarde. Voordat ze de grond raakte was ik er al bij met de waterzak. Dit gebeurd me geen 2e keer. Geblesseerd naar de kant en geen wissels meer. Even schakelen en meiden hou het vast. Rechtsbuiten inzakken naar middenveld en hopen en geloven in goede afloop. Nog 5 minuten meiden en hou vol, denk niet aan moe zijn want dat ben je alleen als je er aan toegeeft. Prwttttt oh heerlijk hij fluit af. Wat een opluchting bij jullie en bij mij. Heerlijk weer winst op een hele grote tegenstander.

Marinka en Robin hartstikke bedankt voor het mee willen doen vandaag en meiden jullie allemaal bedankt voor jullie inzet met dit warme weer. Ik kreeg complimenten over jullie allemaal dus top. Ik heb ’s-Nachts nog even gehoord dat ik anders geaard ben, nou dat moet dan maar, heb ik er voor over.

Tot dinsdag.

Joost, de anders geaarde.