Dat het geen gemakkelijke middag zou worden bij Quick Steps stond bij voorbaat eigenlijk al vast. De Hagenaars hebben de punten nog hard nodig om uit de gevarenzone te blijven. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Chris Merkestein uit Loosduinen zaten de gastheren fel op de bal, een spelletje waar de Maaslanders geen antwoord op hadden. Na een uur en een tussenstand van 4-1 in het voordeel van de thuisploeg leek de winnaar vast te staan, maar de Maaslanders kwamen knap terug tot 4-3 terwijl er daarna nog genoeg gebeurde.

De ploeg van Peter Broekman moest al snel een tegentreffer incasseren. Een voorzet van rechts leek een eenvoudige prooi voor de roepende doelman Twan Lansbergen, maar hij tastte mis en Ricardo van Gorsel kon koppend de 1-0 aantekenen.
De eerste tien minuten kwam MVV ’27 nauwelijks onder de druk vandaan, maar het leverde niet meer mogelijkheden voor Quick Steps op. Vervolgens konden de Maaslanders meer het eigen favoriete spelletje spelen en kwamen steeds vaker in de buurt van doelman Jeffrey Plugge. Erik van Geest zag een schot naast gaan en even later kopte hij in kansrijke positie in de handen van de doelman. Lourens van Rooijen zag zijn schot hard voorlangs schieten.

In de 28e minuut kwam er weer een Haagse voorzet van rechts en was het Harm Voogt die de bal door het onvlakke, harde veld niet kon onderscheppen en weer was het Ricardo van Gorsel die op de juiste plek stond (2-0).
De schade had nog groter kunnen zijn wanneer enkele minuten later Daina Ridderhof uit een voorzet van Roan van Baaren de bal niet net over had geschoten.
Nadat Erik van Geest nog tweemaal tevergeefs had uitgehaald was het Leon van Kersbergen die op slag van rust met een afstandsschot de score aantrekkelijker maakte (2-1) voor MVV ‘27.

Alle goede bedoelingen ten spijt was direct na de rustpauze de marge alweer op twee gebracht. Ondanks het vlagsignaal van grensrechter Hans Zwaard mocht Roan van Baaren doorgaan en doeltreffend uithalen (3-1).
Om toch wat meer stootkracht voorin te krijgen werd Thijs de Vast gewisseld voor Rick Zwaard, maar in de 67e minuut kon de thuisploeg alweer juichen. Ricardo van Gorsel kopte een verre bal vanuit de Haagse defensie door op Roan van Baaren die ook zijn tweede treffer mocht vieren (4-1).
Hoewel MVV ’27 met regelmaat goed doorkwam over de vleugels leek de wedstrijd nu toch echt beslist. Toch kwam de 4-2 zes minuten later toen Lourens van Rooijen hard op de vuisten op Jeffrey Plugge mikte, maar de rebound werd een succes voor Dennis Louter (4-2). Vijf minuten later was het weer raak. Lourens van Rooijen was zijn tegenstander Ricardo van Ballegooyen weer eens te slim af, maar de verdediger haalde hem neer in de zestien. Lars Kloet schoot vanaf de stip de stand naar 4-3 en dat met nog ’n goed kwartier te gaan.
Dat was voor Quick Steps ook het moment om met alle middelen de gastheren bij het doel weg te houden. Toch scoorde Lourens van Rooijen in de 81e minuut recht voor het doel de gelijkmaker, maar de scheidsrechter oordeelde anders. Hij nam het onterechte vlagsignaal van de Hagenaars over, maar iedereen (ook de overigens niet aanwezige Stevie Wonder) had kunnen zien dat daar geen sprake van was.
Met nog drie minuten te gaan in de reguliere tijd scoorde ook Lars Kloet, maar hier was wel van buitenspel sprake. De wedstrijd kabbelde langzaam naar het einde, Lourens van Rooijen schoot nog eens hard voorlangs, maar in de score kwam geen verandering meer. Quick Steps had zijn drie punten binnen en MVV ’27 ging met een kater naar huis.

Geluk bij een ongeluk was dat deze wedstrijd niet voor de derde periode gold, zodat men zich daar de komende weken kan blijven focussen. Hier zijn gelukkig nog de nodige kansen om een serie extra wedstrijden af te dwingen.

De opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt, Lars Kloet, Jordi Lems, Jeffrey Wupkes, Quint van Stuivenberg (Roberto van der Pol), Thijs de Vast (Rick Zwaard), Leon van Kersbergen, Lourens van Rooijen, Erik van Geest en Dennis Louter