Afgelopen weekend won trainer Falco van den Eijnden met zijn team JO19-1 nog een periodetitel en plaatste zich daarmee voor de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie. Mocht hij met zijn team daadwerkelijk naar de vierde divisie promoveren, dan zal het team het daarin moeten doen zonder zijn trainer. Falco kondigde afgelopen week namelijk aan afscheid te moeten nemen van MVV ’27 na het lopende seizoen.

Falco is als trainer aan zijn derde seizoen bezig bij MVV ’27 en was in deze drie jaar tot nu behoorlijk succesvol. In zijn eerste jaar wist hij zich met MVV ’27 JO19-1 te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse, maar werd hij met zijn team nog uitgeschakeld in de halve finale. Vorig seizoen werd zijn team echter afgetekend kampioen en zo zorgde hij voor een unieke prestatie. Het hoogste jeugdelftal van MVV ’27 speelde namelijk nooit eerder op zo’n hoog niveau. Als kers op de taart wist de ploeg van trainer Van den Eijnden ook nog eens beslag te leggen op het Westlands Kampioenschap en bovendien bleef het team heel het seizoen thuis ongeslagen, een droomseizoen dus.

Ook dit seizoen presteert het vlaggenschip van de jeugdafdeling van MVV ’27 zeer behoorlijk. Na een moeizame start draait JO19-1 inmiddels toch heel knap bovenin mee in de Hoofdklasse en wist het dus afgelopen zaterdag een periodetitel binnen te slepen en zich zo te plaatsen voor de nacompetitie aan het einde van dit seizoen.

Naast zijn werkzaamheden als trainer bij MVV ’27 is Falco al tien jaar werkzaam binnen de jeugdopleiding van ADO Den Haag in de rol van jeugdcoördinator. Per 1 april heeft hij een nieuwe functie gekregen en is hij gepromoveerd naar manager jeugdopleiding, waarmee hij nu verantwoordelijk is voor de gehele jeugdopleiding van de betaald voetbal-organisatie. Binnen deze functie wordt van Falco verwacht dat hij ook op zaterdag aanwezig is. “Gelukkig heb ik van ADO Den Haag toestemming gekregen het lopende seizoen in Maasland af te maken, maar na de zomer kan ik mijn werk helaas niet meer combineren met het trainerschap bij MVV ’27.”, zo licht Falco zijn afscheid toe.

Hoe de nacompetitie ook afloopt voor Falco en zijn mannen, vast staat dat hij na deze wedstrijden terug mag kijken op een zeer succesvolle periode als trainer van ons hoogste jeugdelftal. MVV ’27 vindt het erg jammer dat Falco vanwege zijn werk afscheid genoodzaakt is afscheid van de club te moeten nemen, maar heeft alle begrip voor zijn situatie. Wij wensen Falco en MVV ’27 een goed slot van het seizoen toe en bedanken de trainer alvast voor zijn enorme inzet en goede prestaties van de laatste jaren!