MVV’27 JO19-1 heeft een unieke prestatie geleverd door in het eerste jaar in de Hoofdklasse gelijk een plek in de nacompetitie te veroveren door het winnen van de 2e periode. En dus maakt de ploeg nu kans op promotie naar de 4e divisie. 

Eindelijk mochten de Maaslanders dan aantreden tegen IJVV de Zwervers. Deze laatste wedstrijd in de tweede periode werd eerder in het jaar afgelast, waardoor de ploeg van Falco van den Eijnden lang moest wachten voordat het mocht proberen deze periode en een plek in de nacompetitie in de wacht te slepen. Het doel van deze wedstrijd was duidelijk. Winst was nodig om BVCB voorbij te gaan in de periode, want bij een gelijkspel zou het doelsaldo van deze concurrent beter zijn. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat MVV ’27 de betere ploeg was. De thuisploeg werd snel onder druk gezet en dat resulteerde ook in de nodige mogelijkheden en kansen. Echter, MVV’27 vergat zichzelf te belonen door in de openingsfase niet te scoren. Wellicht was de spanning debet aan het feit dat het vizier nog niet op scherp stond. Na iets minder dan een half uur spelen was het dan toch raak voor de Maaslanders. Het was niet één van de vele aanvallen die werd afgerond maar een schitterende vrije trap van Luuk van Strijen vanaf zo’n 20 meter die hard in de bovenhoek belandde. Een dik verdiende 0-1 voorsprong die waarschijnlijk ook de spanning iets minder zou laten worden. MVV ’27 vergat voor rust de score te verdubbelen waardoor IJVV de Zwervers nog in de wedstrijd bleef.

Ook na rust hadden de bezoekers het betere van het spel en creëerde het alweer snel genoeg mogelijkheden om te scoren. Het was wachten op de beslissende 0-2 want dan zou het toch wel zijn gedaan. In de 63e minuut was dit dan ook een feit. Het was Kevin Santos die zijn goede spel beloonde met een knap doelpunt. De thuisploeg had het hierna wel gehad, waardoor MVV’27 naar hartenlust kon blijven aanvallen. Kans op kans kreeg het waardoor de 0-3 van Miquel Exaltus op aangeven van Siemen Hogendoorn een logisch gevolg was. Een paar minuutjes later werd het ook 0-4 toen een scherp aangesneden hoekschop ook nog eens in het Rotterdamse eigen doel belandde. Het slotakkoord was voor invaller Roan Dechering die zijn eerste doelpunt in het hoogste jeugdelftal kon maken en daarmee de 0-5 eindstand op het scorebord schoot.

Al met al een eenvoudige middag voor MVV’27 JO19-1 die het nu al geslaagde eerste seizoen in de Hoofdklasse in juni een mooi vervolg kan geven in de nacompetitie in de strijd om promotie naar de vierde divisie.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Sjors Vreugdenhil, Sem Olierhoek (80e min Koen van Oeffelt), Jaco Buijnink, Luuk Halve, Julian Tinbergen, Luuk van Strijen, Rick Vijverberg, Miquel Exaltus, Kevin Santos (70e min Roan Dechering), Siemen Hogendoorn