Op een warm en zonnig sportpark in Bergschenhoek kon MVV’27 JO19-1 de goede reeks waarmee het bezig was, met o.a. een knap gelijkspel vorige week tegen koploper Zwaluwen, geen vervolg geven tegen het sterke BVCB. Na de thuiswedstrijd ook al te hebben verloren (0-3) werd de eindstand nu 5-1.

Met een aantal noodgedwongen wijzigingen in het team moest MVV’27 JO19-1 het vandaag opnemen tegen concurrent BVCB. De bezoekers begonnen nog wel goed aan de wedstrijd maar toch werd het snel 1-0 voor de thuisploeg. Binnen 20 minuten was de stand zelfs al 2-0. De Maaslanders gaven teveel ruimte weg waardoor het voor BVCB makkelijk was om kansen te creëren. MVV’27 kwam zo nu en dan ook bij het doel van de tegenstander, maar was ook hierin niet attent genoeg. Men mocht van geluk spreken dat de ruststand nog maar 2-0 was aangezien er behoorlijk wat kansen werden gemist.

Na een kwartier in de tweede helft was de wedstrijd beslist. Binnen 60 seconden in de 60e minuut gaf MVV’27 tweede cadeautjes weg waardoor de stand was verdubbeld naar 4-0. Na de drinkpauze halverwege de tweede helft gingen de bezoekers wel een stuk beter voetballen. Dit resulteerde in de nodige kansen en uiteindelijk in de 77e minuut in een doelpunt. Een goede actie en een goede voorzet van Kevin Santos kwam aan bij Rick Vijverberg die beheerst wist af te ronden. De Maaslanders hadden zelfs kansen op meer doelpunten maar de doelman voorkwam dit. In de laatste minuut wist de thuisploeg nog eenmaal te scoren waardoor de eindstand op 5-1 uitkwam. Een harde les voor MVV’27 met de kraker van volgende week op het programma. Dan kan men namelijk bij winst in de uitwedstrijd bij IJVV de Zwervers (inhaalwedstrijd) de tweede periode binnen halen en dus een plekje in de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. De wedstrijd in Rotterdam begint om 12.15 uur en steun van publiek is natuurlijk zeer welkom!

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveld, Sjors Vreugdenhil (80e Koen van Oeffelt), Sem Olierhoek, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Julian Tinbergen, Devender v/d Harst (30e Roan Dechering), Rick Vijverberg, Miquel Exaltus, Kevin Santos