Met 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden is MVV’27 JO19-1 bezig met een uitstekende reeks richting het einde van het seizoen. Ditmaal werd Zuidland aan de zegekar gebonden. Zij werden met 0-3 verslagen.

Op een heerlijke lentedag traden de Maaslanders aan bij en tegen de nummer 8 van de ranglijst Zuidland. De thuisploeg begon fanatiek aan de wedstrijd om MVV’27 vandaag een moeilijke middag te bezorgen. In het begin hadden de bezoekers hier dan ook nog wat moeite mee en kwam men goed weg toen er een vrije trap uiteindelijk net werd over gekopt. Dit bleek echter het enige wapenfeit te zijn / worden van Zuidland, want MVV’27 ging steeds beter en makkelijker spelen. Eerst kreeg men al een paar kleine kansjes en vooral een hoop hoekschoppen, na 35 minuten viel dan ook de 0-1. Het was Rick Vijverberg die vanuit een voorzet van Siemen Hogendoorn het eerste doelpunt van de middag kon maken. Voor rust had de marge al twee kunnen zijn, maar dit lukte nog niet voor de bezoekers.

Na rust hetzelfde spelbeeld als het laatste kwartier voor rust. MVV’27 was heer en meester dus was het wachten op het volgende doelpunt. Nadat er al een hoop mogelijkheden om zeep waren geholpen was het uiteindelijk Miquel Exaltus, na een steekpass van Kevin Santos, die de bal hard en hoog langs de keeper schoot. Een kwartier voor tijd viel dan de definitieve beslissing toen Julian Tinbergen de 0-3 binnen wist te koppen. De thuisploeg was geslagen, maar de Maaslanders wisten de score niet verder uit te breiden. Een vrij eenvoudige overwinning dit weekend voor MVV’27 JO19-1.

Volgende week wacht voor de Maaslanders, die op dit moment 3e staan (op verliespunten zelfs 2e), op sportpark “De Commandeur” de kraker tegen koploper Zwaluwen. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur en steun van het publiek is zeer welkom tijdens dit mooie affiche.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveld, Sjors Vreugdenhil (75e min Sem Olierhoek), Cas v/d Hoeven, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Julian Tinbergen, Rick Vijverberg, Loyd Rhijnsburger (56e min Kevin Santos), Miquel Exaltus, Siemen Hogendoorn (85e min Emiel Mooij)