Zestien Westlandse teams van de JO9 streden maandag op de Maaslandse voetbalvelden om het Westlands Kampioenschap. ’s Gravenzande mocht zich na een prachtig toernooi de beste noemen, MVV ’27 werd zesde.

Nadat de voorbereidingen al voor de klok van 7.00 uur in volle gang waren, meldden de eerste teams zich maandagochtend om 8.00 uur. Rond kwart voor negen komt het eerste geluid uit de speakers en onze enthousiaste speaker Harm opent officieel het toernooi door iedereen welkom te heten. Om 9.00 trappen de eerste teams hun wedstrijden af.

De onverwachte afwezigheid van Schipluiden en de lichte regen konden de pret niet drukken van de spelers en toeschouwers. Iedereen stond langs veld 1 waar voor het eerst in alle jaren alle wedstrijden werden gespeeld, wat mogelijk was omdat de spelregels en de maten van het veld voor JO9-jeugd vanaf dit seizoen zijn veranderd.

In poule A was al gauw zichtbaar dat ‘s Gravenzande de grote favoriet was voor de overwinning en in poule B was het tot op het laatst spannend welk team de pouleoverwinning en daarmee een finaleplaats in de wacht sleepte. Uiteindelijk werd het een finale tussen ‘s Gravenzande en Den Hoorn. Door goed voetbal wonnen de ’s Gravenzande de finale en daarmee het Westlands Kampioenschap.

De derde plaats werd veroverd door Monster, dat Lyra in ‘de kleine finale’ met strafschoppen versloeg. MVV ’27 werd zesde. In de strijd om de vijfde en zesde plaats bleek VELO met 4-1 een maatje te groot.

MVV ’27 dankt alle sponsoren en vrijwilligers voor hun zeer gewaardeerde bijdrage en inzet! We kijken uit naar volgend seizoen om weer een succes te maken van dit geweldige toernooi.

Bekijk hier alle uitslagen van het toernooi.

Foto’s van het Westlands Kampioenschap vind je hier.