Geschokt en verdrietig zijn wij door het overlijden van Martin Jansen. Martin, die in de volksmond ook veel Tinus genoemd werd, overleed zondag 25 maart aan de gevolgen van een slopende ziekte, die hem in diverse periodes van zijn leven parten speelde. Martin werd 65 jaar.

Martin (rechtsboven op de foto, als trainer van de E1 in het seizoen ’86-’87) was iemand die eigenlijk amper introductie behoeft. Wie kende hem immers niet? Allereerst kwam hij natuurlijk uit het geslacht Jansen. Vader Jansen was als vrijwilliger al actief binnen MVV ’27, broers Leo en Gerard speelden samen met Martin jarenlang in de selectieteams van onze club. Ook zijn eigen kinderen, Bram en Marieke, zijn al vele jaren aan onze club verbonden.

Martin zelf was na zijn eigen voetbalcarrière ook actief als jeugdtrainer en –leider van MVV ‘27. Ook was hij regelmatig een van de begeleiders in de eerste jaren van ons traditionele Jeugdkamp. Minder bekend is dat de Oliebollenrace gekoppeld kan worden aan Tinus. De eerste hardloopwedstrijd in de jaren ’70 heette namelijk de ‘Daniël Martin Loop’, die als steunbetuiging destijds werd opgedragen aan Daan Prins (die toen een zwaar ongeluk had gehad) en Martin (destijds voor de eerste keer getroffen door een ernstige ziekte).

Ondanks zijn grote fysieke ongemak bleef Martin vrijwel altijd optimistisch en opgewekt en was het altijd fijn om hem even te zien en spreken. Het tekende zijn sterke, fijne en liefdevolle karakter.

Wij wensen vrouw Janet, kinderen Bram en Marieke, overige familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Bekijk hier de rouwkaart.