Onder prettige weersomstandigheden moest MVV’27 JO19-1 het afgelopen zaterdag opnemen tegen het “verrassende” Olympia. Olympia, de nummer 9 van de ranglijst, wist in zijn laatste paar wedstrijden steeds weer punten te pakken tegen top-6 ploegen. Ook de uitwedstrijd zat nog in het geheugen, die leverde een spectaculaire 4-4 op. MVV ’27 was dus gewaarschuwd maar hield uiteindelijk de 3 punten wel in Maasland.

De thuisploeg begon de wedstrijd uitstekend. Al na vier minuten wist MVV ’27 te scoren. Het was Rick Vijverberg die dwars door de verdediging heen kon lopen en de bal kon binnen tikken. Helaas kreeg dit goede begin geen vervolg. Na zo’n 10-15 minuten spelen zakte het niveau en kwam men nauwelijks aan fatsoenlijk voetballen toe. Ook de bezoekers bakten er niet veel van, maar zij waren wel iets feller in de duels waardoor Olympia toch regelmatig op de Maaslandse helft te vinden was. Echt gevaarlijk werd het echter niet. Dat de 1-0 ruststand op het scorebord bleef was dan ook geen verrassing.

Na rust ging Olympia op zoek naar de gelijkmaker. In de 51e minuut vond men die ook. Een scherp aangesneden vrije trap werd niet goed verwerkt door de Maaslandse defensie waardoor er van dichtbij kon worden gescoord. Gelukkig ging de thuisploeg in de tweede helft wel beter voetballen. MVV’27 kwam steeds meer aan aanvallen toe en dat resulteerde in de nodige hoekschoppen. In de 64e minuut leverde dit een doelpunt op. Een hoekschop van Miquel Exaltus belandde op het hoofd van Rick Vijverberg die zijn tweede van de middag maakte. Opnieuw moesten de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker waardoor er meer ruimte ontstond voor de thuisploeg. Echter, de nodige kansen die MVV’27 hierdoor kreeg werden steeds niet benut waardoor de wedstrijd spannend bleef. Uiteindelijk besliste Cas van der Hoeven met een droge knal in blessuretijd de wedstrijd waardoor er opnieuw drie punten konden worden bijgeschreven.

Volgende week wordt er geen competitie gespeeld. Op tweede paasdag zal MVV’27 JO19-1 in Honselersdijk proberen de titel te verdedigen op het Westlands Kampioenschap.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveld, Sjors Vreugdenhil, Sem Olierhoek, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Julian Tinbergen, Luuk van Strijen (77e min Cas van der Hoeven), Rick Vijverberg, Kevin Santos (67e min Devender vd Harst) Miquel Exaltus, Siemen Hogendoorn (60e min Loyd Rhijnsburger)