Hoewel er rond, maar zeker ook tot ver buiten het veld 3 een gevoelstemperatuur van -15°C heerste, kwamen er toch nog behoorlijk wat belangstellenden af op het duel van MVV ’27 tegen Naaldwijk. Zij zagen een wedstrijd die in Maaslands voordeel werd beslist door onder meer twee nagenoeg identieke individuele acties van Huib van Barneveldt en Quint van Stuivenberg.

Vier van de zeven wedstrijden in de poule werden afgelast en het was verstandig dat MVV ’27 het gras van één spaarde en uitweek naar de kunstsprieten van drie. Langs de kant kon je kiezen tussen een snerpend koude wind in je gezicht óf dat je deze in de rug opving aan de overkant van het veld. De keuze leek niet al te moeilijk!
De Maaslanders lieten direct al haar bedoelingen zien, want binnen vijf minuten werd de Naaldwijkse defensie al flink getest. Een voorzet van Jeffrey Wupkes bracht Naaldwijk-verdediger Lenny Lobert koppend zo in de problemen dat doelman Jeroen Wubs er met moeite een hoekschop van kon maken.
Even later zag Dennis Louter zijn afstandschot gekraakt wat resulteerde in corner nummer twee. MVV ’27 zat er fel op en hanteerde een hoog tempo.
In de 17e minuut onderschepte Huib van Barneveldt de bal na uitverdedigen bij Naaldwijk en gaf deze in de loop mee met Michael Berrevoets die bij de linkerpaal binnen schoot (1-0).

Het verschil in balbezit was misschien niet groot tussen de twee teams, maar bij MVV ’27 zag het er allemaal wat dreigender uit en resulteerde dit ook in mogelijkheden.
Huib van Barneveldt werd in de 29e minuut aangespeeld op rechts, kapte wat tegenstanders uit en joeg de bal met veel gevoel via de tweede paal binnen (2-0). Een pracht van een treffer die de marge qua score recht deed.
Pas in de 37e minuut kwam Naaldwijk voor het eerst in de buurt van het Maaslandse doel. Een vrije trap van aanvoerder Sebastiaan van den Berg werd wel langs de muur, maar niet langs Twan Lansbergen geschoten. Zijn ingreep leverden de bezoekers niet meer dan een hoekschop op.

Kort na de onderbreking had Naaldwijk de spanning in het duel volledig terug gebracht. Nu had Sebastiaan van den Berg meer succes met zijn vrije trap recht voor het MVV ’27-doel (2-1).
De gastheren wisten het even niet meer, werden ineens slordig, speelde niet al te scherp en gaven Naaldwijk alle kans om aan te vallen. Echter, de afwerking aan hun kant was niet al te sterk, want de uithalen van zowel Brian van Geest als Laurens Bouritius waren eenvoudige prooien voor Twan Lansbergen.
Toch moest MVV ’27 blijven oppassen om geen tweede treffer tegen te krijgen. Voorin hield men de bal te vaak niet al te lang in de ploeg. Het was kennelijk hopen op een individuele actie en die had middenvelder Quint van Stuivenberg in huis. Ook aangespeeld aan de linkerzijde draaide hij naar binnen en liet een schot á la Huib van Barneveldt los dat doelman Jeroen Wubs kansloos maakte (3-1).

Met nog vier minuten en nog wat extra tijd op de klok van de prima leidende arbiter René Sinke was het verzet van Naaldwijk gebroken. De Maaslanders mochten in gedachte al een beetje bij die warme douche zijn.

De opstelling: Twan Lansbergen, Sem Maaswinkel, Lars Kloet, Jordi Lems, Jeffrey Wupkes, Quint van Stuivenberg, Michael Berrevoets (Thijs de Vast), Leon van Kersbergen (Harm Voogt), Lourens van Rooijen, Dennis Louter en Huib van Barneveldt (Roberto van der Pol).