Vanaf 2007 controleert de KNVB streng op het gebruik van alcohol langs de zijlijn bij amateurvoetbal. Een biertje in de kantine en op het terras rondom de kantine is geen probleem, maar daarbuiten worden de goudgele versnaperingen niet getolereerd. De regel heeft betrekking op alle soorten duels, dus ook bij de jongste jeugd.

Wanneer supporters langs de lijn toch een biertje drinken, ongeacht of dit supporters van MVV of de uitspelende ploeg zijn, wordt dit door KNVB-waarnemers gemeld bij de tuchtcommissie. Vervolgens zijn er drie straffen mogelijk; eerst een waarschuwing, dan een boete en bij herhaaldelijke overtreding volgt een puntenaftrek.

Het alcoholverbod is uit veiligheidsoverwegingen ingevoerd, omdat er in het verleden genoeg incidenten zijn geweest. Onder invloed van alcohol bewaren niet alle supporters hun kalmte. En er kan met glazen en kopjes hard gegooid worden.

Hoewel het risico op incidenten als gevolg van alcoholgebruik bij MVV ’27 vermoedelijk zal meevallen, wil MVV ’27 zich houden aan de regels en boetes en puntenaftrek voorkomen. Wij vragen de leden om begrip hiervoor én om bezoekende verenigingen hier waar nodig op aan te spreken. Hierdoor geven we het goede voorbeeld en kunnen ook ons kantinepersoneel en bestuursleden genieten van een middagje voetbal plezier zonder ‘politieagentje te spelen’.