Na twee weken zonder competitiewedstrijd mocht MVV’27 JO19-1 weer aantreden voor een “echt” potje voetbal. Nummer 11 van de ranglijst, Nieuwenhoorn JO19-1, kwam vandaag op bezoek in Maasland. Een belangrijk duel voor de thuisploeg aangezien 1 of meerdere punten het verschil kan maken tussen plek 2 of 6 op de ranglijst.

In de uitwedstrijd tegen deze tegenstander stond MVV’27 al na 24 minuten op een 0-3 voorsprong. Zo makkelijk ging het vandaag echter niet. Zeker in het eerste half uur waren de bezoekers een stuk feller en won men vaak de 2e bal op het middenveld. Hierdoor ging de wedstrijd, tegen de zin van de thuisploeg in, regelmatig heen en weer. Beide ploegen kregen echter nauwelijks kansen op een doelpunt omdat men slordig om ging met de mogelijkheden en er regelmatig ook goed werd verdedigd. Toch kreeg de thuisploeg een aantal kleine kansjes aangezien het laatste kwartier voor rust al iets beter werd. Eerst was het Loyd Rhijnsburger die, na een mooie steekpass van Sjors Vreugdenhil, te lang twijfelde en uiteindelijk de verkeerde keuze maakte in de afronding door niet voor eigen succes te gaan. Vlak voor rust moest doelman Mark van Barneveld eenmalig optreden op een schot vanaf ongeveer 16 meter en dat deed hij bekwaam. Ruststand 0-0.

Na rust was de thuisploeg een stuk sterker dan Nieuwenhoorn. Hoewel de bezoekers fel bleven spelen won MVV ’27 vaker de duels, zeker Julian Tinbergen was een van de aanjagers, en kon men vaker in de buurt komen van het doel van de bezoekers. Het was voor de Maaslanders alleen geconcentreerd blijven op de eventuele counter die kon komen, maar dit deed men prima. Toch kreeg MVV’27 niet hele grote kansen op een doelpunt omdat het vaak te gehaast was of de verkeerde keuze maakte in aanvallend opzicht. Een mooi doelpunt van Miquel Exaltus tien minuten voor tijd werd, wellicht onterecht, afgekeurd voor buitenspel. Het duel leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel. Echter, de thuisploeg werd beloond voor het steeds weer opnieuw proberen een goede kans te creëren, het risico nemen door het laatste kwartier nog aanvallender te spelen, en uiteindelijk de overwinning naar zich toe te trekken. In de 87e minuut viel een afvallende bal precies voor de voeten van aanvoerder Cas van der Hoeven die vanaf een meter of 18 de bal hard in de kruising schoot. Dankzij deze fantastische goal kan MVV’27 JO19-1 toch de verdiende 3 punten bijschrijven in de strijd om de bovenste plekken. Aangezien nummer 3 en 4 tegen elkaar speelde en daar beide 1 punt aan over hielden klimt de ploeg van trainer Falco van den Eijnden naar de 3e positie op de ranglijst. Volgende week worden er opnieuw 3 punten verwacht als men op bezoek gaat bij IJVV de Zwervers.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveld, Sjors Vreugdenhil, Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Julian Tinbergen, Rick Vijverberg (79e min Bouke Schippers), Loyd Rhijnsburger, Miquel Exaltus, Siemen Hogendoorn (68e min Kevin Santos)