Na een lange winterstop mocht MVV’27 JO19-1 vandaag dan eindelijk weer aantreden voor de competitie. Er stond gelijk een lastige klus te wachten want men moest afreizen naar Brielle dat 2e staat op de ranglijst met 3 punten meer dan de Maaslanders. In een enerverend duel wist MVV’27 aan het langste eind te trekken en staat het nu, door de nederlaag van Nieuwerkerk, op een 3e plaats in de Hoofdklasse.

Op een winderig sportpark in Brielle werd er afgetrapt voor de hervatting van de competitie. De wind zou in het verloop van deze wedstrijd een belangrijke rol spelen. MVV’27 begon met wind tegen en had, mede door het snelle druk geven van Brielle, moeite om van de eigen helft af te komen. Toch was het eerste kansje voor de Maaslanders die nog werd gepakt door de doelman maar de tweede kans was wel raak. Een goed lopende aanval werd beheerst afgerond door Miquel Exaltus die dus de 0-1 aantekende. Lang konden de bezoekers niet van deze voorsprong genieten want nog geen 5 minuten later was de stand alweer gelijk. Het verkeerd inschatten van de bal die door de wind werd gepakt leverde gelijk een grote kans op en dus een doelpunt voor Brielle. De thuisploeg probeerde veel druk op de helft van de tegenstander te zetten en dat lukte vrij aardig, maar het werd niet vaak heel gevaarlijk. Toch kwam Brielle na ongeveer een half uur spelen op een 2-1 voorsprong. De afvallende bal bij een hoekschop viel zo voor de voeten van een speler van Brielle die de bal hard tegen de touwen schoot. MVV’27 kon wel leven met 1 doelpuntje verschil achter in de rust omdat het erg lastig was om onder de druk, mede door de wind, uit te komen. Echter, 5 minuten voor rust was daar ineens de gelijkmaker. Ditmaal was het uit een hoekschop voor MVV’27 dat de bal voor de voeten viel van Jaco Buijnink en die twijfelde geen moment. Ook hij schoot de bal hard binnen, stand 2-2. Deze gelijke stand wist men vast te houden tot de rust.

Na rust een ander spelbeeld, want nu had MVV’27 de wind in de rug. Al snel in de tweede helft profiteerden de Maaslanders hiervan. Een diepe bal op de snelle Siemen Hogendoorn zorgde voor een grote kans voor de bezoekers. Siemen Hogendoorn raakte uit een moeilijke hoek nog de paal maar Loyd Rhijnsburger was er snel bij om de bal het laatste zetje over de doellijn te geven, 2-3. De thuisploeg had natuurlijk nog voldoende tijd om op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar MVV’27 kon net iets makkelijker onder de druk vandaan komen omdat het dus nu windje mee had. Sterker nog, wellicht had men vanuit de counter iets zorgvuldiger kunnen zijn en de wedstrijd definitief kunnen beslissen. Dit gebeurde echter niet waardoor Brielle hoop hield op minimaal een punt. Gezien het belang van de wedstrijd werd het steeds spannender maar de Maaslanders vochten als leeuwen voor elke meter. Niks werd cadeau gegeven en MVV’27 deed er alles aan om de overwinning over de streep te trekken. Het laatste fluitsignaal zorgde voor enorme opluchting en blijdschap dat deze winst binnen was. Een zeer knappe en belangrijke overwinning van MVV’27 JO19-1 waardoor men nu blijft meedoen om de bovenste plekken. Het staat nu zelfs gelijk met de nummer 2 Brielle die alleen een beter doelsaldo heeft. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd van 2018 om 14.30 uur tegen Xerxes DZB.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Sjors Vreugdenhil, Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Julian Tinbergen, Rick Vijverberg, Loyd Rhijnsburger, Miquel Exaltus (80e min Bouke Schippers), Siemen Hogendoorn (85e min Sem Olierhoek)