Na de overwinning tegen het Vlaardingse VFC van vorige week (6-1) stond vandaag de tweede wedstrijd in de eerste klasse op het programma. Tegenstander was het Rotterdamse Transvalia JO8-1.

Dat het ook deze wedstrijd weer een stuk pittiger zou worden dan de wedstrijden voor de winterstop, bleek meteen in de eerste minuten. De Rotterdamse tegenstander had zowel een paar handige spelertjes als stevige mannen in de ploeg. Toch kwamen we na enkele minuten op voorsprong toen Ivan van dichtbij met zijn linker been de score opende.

Daarna golfde het spel en de score op en neer. Transvalia kwam op een 1-2 voorsprong, waarna Mats met een mooie schuiver de 2-2 aantekende. 2-2 was tevens de ruststand.

Na rust kwamen de Rotterdammers door een prachtig schot op voorsprong: 2-3. Door goals van Tijn en Ivan werd de stand weer in Maaslands voordeel bepaald: 4-3. Transvalia gaf niet op een maakte ook een vierde treffer. Direct na de aftrap daarna schudde Tijn de Rotterdamse verdediging van zich af en schoof de bal tussen de benen van de keeper door. Met nog enkele minuten te gaan, was de stand 5-4 voor MVV ’27.

De laatste minuten werd er keihard gewerkt door de hele ploeg. Transvalia deed er alles aan om weer gelijk te maken, maar sterk verdedigen van de rood-witte mannen – met Sem en Metin als verdedigende uitblinkers – voorkwam de gelijkmaker. Kort voor tijd maakte Tijn met de 6-4 aan alle spanning een einde. Na twee wedstrijden hebben we nog de volle buit! Volgende week gaan we de reeks proberen door te zetten bij Steeds Hooger JO8-1!