Nadat MVV’27 JO19-1 de vorige twee oefenwedstrijden in winst had weten om te zetten was vandaag de laatste “test” voordat de competitie weer wordt hervat. Dit maal was 4e divisionist DSO JO19-1 de tegenstander. In een interessante wedstrijd werd er uiteindelijk met 2-0 gewonnen.

In de eerste helft gebeurde er eigenlijk niet veel om te benoemen. Beide teams hadden moeite om gevaarlijk te worden en dat lag vooral aan de onnauwkeurigheid in de passing. Ook stonden beide ploegen goed in hun organisatie waardoor de doelmannen niet veel te doen hadden. MVV’27 had eigenlijk de meeste “mogelijkheden” om gevaarlijk te worden, maar benutte deze niet tot nauwelijks door te veel en te snel balverlies te lijden. Toch kreeg MVV’27 vlak voor rust nog twee goede kansen om de score te openen maar ook hier was men onnauwkeurig.

Tien minuten na rust kwam de wedstrijd los. Het was Luuk van Strijen die op aangeven van Loyd Rhijnsburger de 1-0 kon binnen schieten. Na deze treffer ging DSO wat fanatieker op zoek naar een doelpunt en zo ontstond er ook weer meer ruimte voor de Maaslanders. Hoewel DSO van alles probeerde om tot een fatsoenlijke aanval te komen was het de verdienste van MVV’27 dat dit niet lukte. Er werd goed verdedigd en als de bal dan in het eigen strafschopgebied kwam, kon doelman Mark van Barneveldt deze vaak makkelijk verwerken. In de 80e minuut wist MVV’27 uiteindelijk goed gebruik te maken van de ruimte die DSO wel moest weggeven. Siemen Hogendoorn werd met een diepe bal alleen op de Zoetermeerse doelman afgestuurd en hij rondde koelbloedig af. Toch kreeg DSO in de slotfase nog een grote kans maar ook nu werd er goed verdedigd en gekeept waardoor ook in deze wedstrijd de nul werd gehouden.

Al met al een geslaagde “test” om het volgende week bij de hervatting van de competitie op te nemen tegen het sterke Brielle wat op dit moment op de tweede plaats, met drie punten meer dan MVV’27, op de ranglijst staat.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Sjors Vreugdenhil, Cas van der Hoeven (60e min Sem Olierhoek), Jaco Buijnink, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Julian Tinbergen, Rick Vijverberg, Loyd Rhijnsburger, Bouke Schippers (45e min Devender vd Harst) Siemen Hogendoorn