Tegen MSV ’71 haalde MVV ’27 in de Steendijkpolder een dik verdiende overwinning die zelfs nog aanzienlijk hoger had kunnen uitvallen als het aluminium niet driemaal de Maassluise doelman had geassisteerd. Mede door nog een grote hoeveelheid andere kansen hadden de Maaslanders tegen de nummer laatst op de lijst zomaar in de dubbele cijfers kunnen eindigen.

Dat MSV ’71 de wedstrijd bedachtzaam startte leek best wel logisch, maar MVV ’27 gooide er in die beginfase ook ‘n niet al te hoog tempo tegenaan. De bal werd veelvuldig risicoloos breed gespeeld in de achterste linie op zoek naar een opening. Desondanks had er na vier minuten al een doelpunt gevierd kunnen worden. Sem Maaswinkel gaf de bal op rechts mee aan Dennis Louter die de verre paal als eindpunt vond.
Naarmate de tijd vorderde ging het tempo bij de mannen van Peter Broekman wat meer omhoog en deed men de thuisclub ook direct pijn wanneer een van die behendige aanvallers werd gezocht. Halverwege de eerste helft stond MVV ’27 al op een veilige voorsprong. In de 21e minuut profiteerde Dennis Louter na een pass van Huib van Barneveldt (0-1). Twee minuten later onderschepte Sem Maaswinkel de bal, speelde Huib van Barneveldt aan die vervolgens de bal breed lag op Erik van Geest en zijn poging was te veel voor oud-MVV ’27-keeper Bart den Broeder (0-2).
Hoewel je hoopte dat MVV ’27 zou doordrukken moest men tegelijkertijd ook concluderen dat er eigenlijk weinig te vrezen viel van de hekkensluiter. In het eerste bedrijf konden zij dan ook geen enkele kans noteren.

Na de wisseling van helften ging het eenzijdige kansenfestival verder. Dennis Louter draaide bij de achterlijn van MSV ’71 naar binnen en stuurde de bal vanuit een lastige hoek met veel gevoel naar de verre paal die ook weer het eindpunt bleek.
Na een klein uur werd de stand eindelijk weer verder opgevoerd. Aangever Michael Berrevoets lag breed op Lourens van Rooijen die geen moeite had de 0-3 op het bord te zetten.

De weer van een voetblessure herstelde Harm Voogt ‘beklaagde’ zich er over dat zijn medespelers voorin zich te weinig aanboden en besloot in de 72e minuut dan zelf maar eens uit te halen. Van dertig meter afstand vertrok zijn streep om even later achter Bart den Broeder tegen het net te ploffen (0-4).
Diezelfde doelman onderscheidde zich vervolgens driemaal achtereen door schoten van tweemaal Rick Zwaard en Roberto van der Pol stijlvol te keren. Samen met verdediger Mohammed Rasufi gaf de goalie nog iets aan kleur binnen het machteloos opererende team van het trainersduo Ron Carli en Tim Kolmus.
In de 83e minuut volgde hun eerste echte kans van de wedstrijd. Sven Schipper mocht aan de linkerzijde uithalen, maar zag geen kans de oud-MSV ’71-doelman Geert Dobbe te verrassen.
Na weer eens een voorzet van Harm Voogt kopte Sem Maaswinkel de bal op de lat. Ach, vandaag kon men zich dat wel veroorloven. Huib van Barneveldt stuurde vervolgens Lourens van Rooijen nog eens op pad, maar dienst lob eindigde net naast de verre paal.

In de extra tijd werd Sem Maaswinkel door Tom Leinweber op onjuiste wijze opzij gezet in de zestien, waarna Erik van Geest met de kalktrap de eindstand op 0-5 bepaalde.
Direct na de strafschop vond de onopvallend, dus prima leidende arbiter Joost Hoogerbrugge uit Woerden het welletjes.

De opstelling: Geert Dobbe, Harm Voogt, Quint van Stuivenberg (Rick Zwaard), Jordi Lems, Bret Rhijnsburger, Sem Maaswinkel, Michael Berrevoets (Roberto van der Pol), Erik van Geest, Lourens van Rooijen, Huib van Barneveldt en Dennis Louter.

Verslag van Waterwegsport met foto’s en video.