Bij de hervatting van de competitie heeft MVV ’27 prima zaken gedaan door naaste buur Schipluiden met een 2-0 nederlaag naar huis te sturen. Beide teams stonden voorafgaande aan het duel op nagenoeg gelijke hoogte op de lijst, maar twee knappe treffers van invaller Huib van Barneveldt zorgde ervoor dat de punten in Maasland bleven.

Er scheen wel een flauw zonnetje, maar de harde en koude wind zorgde er voor dat het weinig aangenaam vertoeven was langs de lijn. Dat gegeven en het feit dat het hoofdveld zwaar te bespelen was met een wat hobbelig oppervlak gaf de wedstrijd een rommelig indruk. Ondanks de goede wil was er veel balverlies aan beide kanten en veel verkeerde passes.
Met twee gewonnen oefenduels in de afgelopen week, 4-2 tegen Hermes DVS en 5-3 tegen Excelsior, leek MVV ’27 goed in een ritme om het seizoen weer voort te zetten. Echter, als het om het echie gaat, wordt het een ander verhaal. De Maaslanders kregen een team tegenover zich dat moeilijk te bespelen bleek. Fysiek ijzersterk en kort op de man. Het betekende dan ook dat MVV ’27 in de beginfase nauwelijks aan een goede opbouw toe kwam.

De thuisclub was wellicht voetballend de wat betere ploeg, deelde als eerste ook wat speldenprikken uit, maar het was toch Schipluiden dat de betere kansen kreeg om de score te openen. Bij een hoekschop van Bart Boks was de inkoppende Patrick Duijndam net iets eerder bij de bal dan doelman Twan Lansbergen, maar Michael Berrevoets bracht op de doellijn redding.
Een snelle uitval over links met Schipluidenaar Marnix Reissenweber bracht recht voor het doel Chris van Beurden in stelling. Hij krulde de bal fraai langs de Maaslandse doelman, maar hij werd bijgestaan door de paal. Bij de rebound van eerstgenoemde redde Twan Lansbergen alsnog.

De eerste minuten na de thee kwam Schipluiden beter voor de dag, maar vervolgens wist MVV ’27 het tij te keren. Het kreeg duidelijk de smaak te pakken en zorgde ervoor dat keeper Perry van Oeveren aan het werk kon. Lourens van Rooijen en Dennis Louter namen hem binnen enkele tellen meermaals onder vuur.

Met het inbrengen van Huib van Barneveldt voor Roberto van der Pol kwam er voorin meer dreiging en na nog wat kansen van teamgenoten was hij degene die het scoringsbord veranderde.
Een voorzet in de 74e minuut van Michael Berrevoets plaatste hij nog op de paal, maar Dennis Louter gaf hem vervolgens ook een assist en nu was het wél raak (1-0).
Aan de andere kant moest Man of the Match Twan Lansbergen de bezoekers van de gelijkmaker afhouden bij goede mogelijkheden van Patrick Duijndam (kopbal) en Chris van Beurden (schot uit de draai).
In de 89e minuut draaide de op rechts aangespeelde Huib van Barneveldt knap weg van zijn tegenstander, kon verder oplopen en de verre hoek lag open voor hem (2-0).

Scheidsrechter Smit liet veel doorspelen, was in eerste instantie van plan om het duel zonder kaarten af te sluiten, maar dat lukte niet helemaal. Venijnige overtredingen over en weer werden in het verloop van de tweede helft toch maar met geel bestraft. Schipluiden-verdediger Dennis Rhijnsburger kreeg er maar liefs twee en kon vroegtijdig ’n douche uitzoeken.

Opstelling: Twan Lansbergen, Sem Maaswinkel, Lars Kloet, Jordi Lems, Jeffrey Wupkes (Quint van Stuivenberg), Erik van Geest (Bret Rhijnsburger), Leon van Kersbergen, Michael Berrevoets, Lourens van Rooijen, Roberto van der Pol (Huib van Barneveldt) en Dennis Louter.