We hebben dit jaar een lange winterstop. Traditioneel gebruiken alle teams van de lagere senioren deze periode om even samen op ‘trainingsweekend’ te gaan. Dit jaar zijn we daarnaast gestart met een nieuw evenement: Het Peen en Uien Toernooi!

Dit betekende dat er van alle 8 teams uit onze lagere senioren 1 team meedeed aan deze dag. Er werd in twee poules van 4 gespeeld op een half veld 3. De leiding was in handen van 3 zeer bekwame scheidsrechters; Erik van Duinen, Ruud van Walsum en Nico Gordijn. De wedstrijden werden fanatiek, maar fair gespeeld. De hele dag is er niet een ‘opstootje’ geweest. Dit geeft aan dat het met de onderlinge verstandhoudingen binnen onze lagere senioren wel goed zit. Fijn.

Onze veteranen hebben 2 punten weten te pakken. Zelf vonden ze dat dat er meer hadden moeten zijn, want volgens hen viel de 2-2 wel heel erg laat. Maar ja, 15 minuten is 15 minuten. MVV ’27 9 had een mindere dag vandaag. Daar een ieder dacht dat zij wel een van de kanshebbers waren voor de titel presteerden zij het om met ‘de rode lantaarn’ naar huis te gaan. Tijdens de volgende editie kunnen zij het in ieder geval niet minder doen.

Tijdens de finales streden MVV ’27 4 en MVV ’27 5 tegen elkaar om de 3e en 4e plek. MVV ’27 4 trok hier aan het langste eind door met 3-1 te winnen. De ‘grote’ finale werd gespeeld tussen MVV ’27 8 en MVV ’27 6. Een spannend, maar ook tactisch schouwspel was wat volgde. Logischerwijs eindigde deze finale dan ook in 0-0. In de hierop volgende penaltyreeks bleek MVV ’27 6 het beste tegen de spanning te kunnen. Dit bezorgde hen de titel: Peen en Uien Kampioen 2018!! Hulde.

Na een lekkere warme douche was het tijd om aan te schuiven in de kantine bij tante Riet. Zij en haar kantinepersoneel hadden een heerlijk ‘prakkie’ geregeld. Zeker 70 man hebben hiervan genoten. Het was echt heerlijk!

Na het eten bleef het nog lang onrustig in de kantine.

Graag willen we via deze weg nog even een aantal mensen bedanken: Leo van der Berg, Nico Gordijn, Erik van Duinen en Ruud van Walsum voor het fluiten en andere zaken rondom het mogelijk maken van dit toernooi. En natuurlijk Gerard, Riet, Bo, Loes, Theo, Danielle en Linda voor het heerlijke eten en het verzorgen van de bardienst!

Huisfotograaf Gerard Jordaan heeft tijdens het toernooi veel foto’s gemaakt die op deze pagina te vinden zijn.