De goede lijn van afgelopen weekend tegen Verburch werd door MVV ’27 prima doorgezet in het uitduel bij de lijstaanvoerder. Weliswaar moesten de Maaslanders tweemaal een achterstand wegwerken, maar dat eindresultaat was meer dan verdiend. Hoe graag je ook wilt dat je eigen ploeg wint, de toeschouwers hadden toch een meer dan aantrekkelijk potje gezien.

Direct na het eerste fluitsignaal zocht VELO het initiatief, maar de bezoekers kregen notabene door een wat rustiger opbouw de kansen om een voorsprong te pakken. Uit een voorzet van Harm Voogt kopte Michael Berrevoets net naast en bij een schot van Roberto van der Pol was keeper Jeffrey Kersten de baas.
Zo werden de toeschouwers verwend met twee ploegen die volop op de winst joegen. Dat het treffen daarom ook wel wat (te) fel was bleek uit de nodige gele kaarten die arbiter Mohammed Massaoui moest trekken. Aan Maaslandse kant werden Leon van Kersbergen, Bret Rhijnsburger, Lars Kloet en Lourens van Rooijen op de bon geslingerd. Echt uit de hand liep het niet en de toeschouwers zagen een perfecte inzet aan beide zijden.

Rond het half uur moest doelman Twan Lansbergen buiten de zestien met de borst een dieptepass onderscheppen, maar deze werd van zo’n 25 meter koppend teruggekaatst door Dirk Lelieveld die de pech had dat de bal de linkerpaal schampte. Jordi Lems lepelde vervolgens de rebound over het eigen doel.
Het laatste kwartier had MVV ’27 de nodige kansen om de score te openen, maar de puntgave voorzetten van de rechterzijde werden nauwelijks op waarde geschat. Daar zaten echt prima assists bij, maar helaas leverde deze dus geen treffers op.
De thuisploeg kwam onverwachts in de reservetijd voor de theepauze aan de leiding middels een penalty die door Mick van Elswijk werd benut (1-0). Hoewel er altijd een reden voor een pingel moet zijn, bleken er na afloop bij vriend en vijand te veel versies te zijn waar moeilijk uit te kiezen was.

De thee had wonderen gedaan, want MVV ’27 kwam prima uit de kleedkamer. Het voelde zelf ook wel aan dat er hier meer te halen was en bleef haar aanvallen zorgvuldig opbouwen. Dennis Louter kapte weer eens twee tegenstanders uit, maar zag zijn schot net naast de paal verdwijnen.
In de 58e minuut werd de verdiende treffer gevierd. Leon van Kersbergen gaf aan de linkerkant de bal mee aan Dennis Louter en diens voorzet werd duikend fraai ingekopt door Michael Berrevoets (1-1).
Zes minuten later moest Twan Lansbergen weer zijn klasse tonen. Een mooie vrije trap van Yacine Tazi werd hard naar de verre kruising gestuurd, maar de doelman tikte de bal even sierlijk over de lat.
Nadat Leon van Kersbergen ook nog eens hard had naast geschoten, kwam VELO voor ’n tweede maal aan de leiding.
Mick van Elswijk werd in de zestien bereikt, kapte zijn opponent Harm Voogt uit en schoot hard en laag binnen (2-1).
VELO had zelfs verder kunnen uitlopen, want er kwamen nog enkele beste mogelijkheden. Dirk Lelieveld rukte over rechts op, maar zag vervolgens Mick van Elswijk hard naast het vijandelijke doel mikken. Even later moest Twan Lansbergen de vrij oplopende Ferhat Somnez van de bal glijden.

En dan volgde er een wisseling waar je als trainer alleen maar van kan dromen. Haysam Aradelaziz had net de plek ingenomen van Michael Berrevoets of hij werd over de rechterkant op avontuur gestuurd. Met een vrij veld voor zich kwam hij alleen doelman Jeffrey Kersten tegen en die was kansloos op zijn schot in de verre hoek (2-2). Een explosie van vreugde volgde aan Maaslandse kant.
In de extra tijd moest MVV ’27 toch nog even slikken toen een hoekschop van Yacine Tazi door invaller Mart Dubbeld net voorlangs werd gekopt. Beide ploegen zullen best achteraf nog gebaald hebben dat er nog niet iets meer gehaald kon worden dan één punt, maar deze score gaf de verhoudingen vandaag uitstekend weer.

Met de laatste twee wedstrijden in gedachte kan MVV ’27 met veel vertrouwen aan de kerstmaaltijd, want het doet uitstekend mee in het linker rijtje. Pas op 27 januari a.s. wordt de competitie hervat en ontvangt het de buren uit Schipluiden.

De opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt, Lars Kloet, Jordi Lems, Bret Rhijnsburger, Quint van Stuivenberg, Leon van Kersbergen (Huib van Barneveldt), Michael Berrevoets (Haysam Aradelaziz), Lourens van Rooijen, Dennis Louter en Roberto van der Pol.