Met in het achterhoofd het feit dat er iedere week wel vreemde uitslagen vallen, liet MVV ’27 zich maar niet verrassen en stuurde het wat lager geklasseerde Verburch met een 3-0 nederlaag terug naar Poeldijk. Dat de zege niet ruimer uitviel was het enige puntje waar men achteraf commentaar op had kunnen hebben, maar de formatie van het duo Peter Broekman en Jim van der Jagt speelde een puike partij. Met scherpte, variatie en met heel veel inzet zette het een prima teamprestatie neer.

MVV '27 1 - Verburch 1_20171209_015

Voorafgaande aan het duel moest het duo trouwens wel even puzzelen met de opstelling. Door schorsingen ontbraken Jeffrey Wupkes, Geert Dobbe en Joeri van Dongen. Daarnaast waren er ook recente blessures bijgekomen voor Sem Maaswinkel (lies), Rick Zwaard (kniepees), Erik van Geest (hamstring) en Thijs de Vast (enkel). De mannen die nu opgetrommeld werden, hadden allemaal al ervaring in het keurkorps en dat was mooi meegenomen.
Binnen tien minuten, waarin beide teams moeite hadden iemand in hetzelfde shirt aan te spelen, deelde de thuisploeg wél al wat speldenprikken uit. Zo was Lourens van Rooijen alert toen een dieptepass van Jordi Lems onderschat werd door de defensie van de bezoekers, maar zijn lob was te hoog ingezet. Even later mocht hij nog eens uithalen, maar nu redde doelman Kevin Dijkstra fraai.
Nog altijd binnen dat tijdsbestek had Verburch eigenlijk de grootste kans toen Melvin van der Zeijden door een pass van Luc van der Knaap recht voor het doel kon uithalen, maar aanvoerder Lars Kloet kon met een uiterste inspanning de bal van zijn voet wegglijden.

MVV '27 1 - Verburch 1_20171209_070

In het vervolg werd het duidelijk dat de gastheren de zaken beter voor elkaar hadden. Met goede aanvallen, waarbij voornamelijk over de rechterzijde om beurten Lourens van Rooijen en Roberto van der Pol werden gezocht, werd Verburch onder druk gezet. Die twee waren dan ook rond de 20e minuut verantwoordelijk voor de 1-0 op het scorebord. Eerstgenoemde gaf laag voor en Roberto van der Pol schoot via de verre paal binnen.
Incidenteel liet Verburch zich zien voor het Maaslandse doel. Weer Melvin van der Zeijden mocht uithalen, maar het schot werd een prooi voor doelman Twan Lansbergen.
Met ruim tien minuten voor de rust werd de gelanceerde Roberto van der Pol door de Verburch-goalie in de zestien gevloerd en de logische pingel werd door Leon van Kersbergen hard door het midden binnengeschoten (2-0).

En voor de theepauze was de koek nog niet op. Dennis Louter mocht koppend uithalen, echter zonder succes. MVV ’27 ging desondanks wel met een nog betere uitgangspositie naar de onderbreking. Harm Voogt stormde aan de rechterzijde weer eens op en gaf de juiste voorzet, waarna Lourens van Rooijen bij de tweede paal de 3-0 kon aantekenen.

Het tweede bedrijf had MVV ’27 het doelsaldo flink kunnen opschroeven, want het verzet van Verbruch was definitief gebroken. Bij een hoekschop van MVV ’27 veegde Poeldijker Xander Damen namens Verburch de bal die pardoes via de eigen lat over ging.
En zo ging de kansenregen door. Michael Berrevoets zag zijn lob net naast de paal buiten gaan. Lourens van Rooijen onderschepte een terugspeelbal en punterde de bal net naast. Harm Voogt zag een streep van hem net over de lat gaan. Invaller Haysam Aredelaziz zag de Verburch-keeper in de weg liggen bij zijn schot. Kortom, MVV ’27 was op zoek naar meer doelpunten, maar het bleef helaas bij die ruststand.

MVV '27 1 - Verburch 1_20171209_098

Afgaande op het spel van vandaag en de inzet van de vervangers, kunt je stellen dat het technische duo van MVV ’27 de beschikking heeft over een grote hoeveelheid gelijkwaardige spelers die moeiteloos mee kunnen draaien in het team. Tegen het einde van het duel werd Lourens van Rooijen nog benoemd tot Man of the Match.

Rest nog te vermelden dat arbiter Assad Syed uit Rotterdam een meer dan degelijke partij floot.

Opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt, Lars Kloet, Jordi Lems, Bret Rhijnsburger, Quint van Stuivenberg, Michael Berrevoets (Finn Verpaalen), Leon van Kersbergen (Jan de Baat), Roberto van der Pol (Haysam Aradelaziz), Lourens van Rooijen en Dennis Louter