MVV’27 VR1 – Westlandia VR1 Einduitslag 0-3.

O-3: Das macht kein flaus aus.

Als je alleen dit leest, dan denk je, jezus VR1 weer verloren, die meiden kunnen er niets van. Meidenvoetbal, wat moet je ermee. Nou, dan moet je maar eens komen kijken.

Westlandia VR1 een team wat van de zondag op de zaterdag is gaan voetballen en gewoon in de 3e/2e klasse thuis hoort. Deze wedstrijd konden we alleen winnen, want iedereen verliest van hun. Eigenwijs als ik ben, was ik vorige week gaan kijken bij hun en dat was het praatje vooraf in de kleedkamer. Compact bij elkaar blijven, hun mid-mid nummer 6 uitschakelen (alleen jammer, ze had nu nummer 8) en houd de keepster in de gaten, ze staat vaak op de 16.

Meiden jullie deden alles wat we afgesproken hadden en we kregen zelfs kansen op een doelpunt. Dan een lullig fluttig balletje wat er bij ons inrolt. Geen echte uitgespeelde kans, maar gewoon een flut goal. Toch als team weer de bal opgepakt en weer verder met onze afspraken in het veld. Wederom kwamen zij niet aan hun opbouwende voetbal toe en hun coach hoorde ik nog zeggen, verdomme ze maken onze linies groot. Blijkbaar trokken wij ze uit elkaar met onze constante druk op hun. Wij weer een heerlijke steekbal en 1 op 1 op de keeper, helaas keepertje tikte hem weg (Ik kreeg een Robben gevoel van tegen Spanje). Al met al gaat er dan ineens een bal door de lucht via een voetje en die zien we zo in de goal verdwijnen, verdomme weer zo’n flutgoal, 0-2.

Pauze, wat kan je zeggen, eigenlijk niets. Tweede helft er weer fel bovenop en we kregen weer wat kansen. Het is dan jammer dat er niet eentje in gaat voor jullie ter bevestiging van jullie inzet. Dan gaan zij een tandje sneller tikken en via een dan wel mooie aanval schieten ze hem dwars door de midden in de goal. Met zo’n doelpunt kun je dan nog leven. Al met al, 2 flutgoals en 1 echte aanvalsgoal, het moet zo zijn.

Ik denk dat degene die de wedstrijd hebben gezien het met mij eens zijn, dit was een geflatteerde uitslag. Verder was het een lekkere wedstrijd met heen en weer goede overtredingen, die goed gezien werden door de scheids, zowel voor hun als voor ons. Natuurlijk waren zij qua veldwerk beter, maar qua inzet en toch blijven gaan geniet ik toch elke week van jullie. Met toch een nieuwe speelster in onze gelederen en verder ons volledig eigen team, dus zonder invallers van andere teams hebben we goed tegenstand kunnen bieden. Nog één wedstrijd voor de winterstop, de derby tegen VDL en dan een paar weken rust voor jullie en dan kunnen de laatste geblesseerden ook weer aansluiten.

Dan de titel: O-3: Das macht kein flaus aus. Wat betekent dat en waarom eigenlijk. Nou, dat weet ik ook niet, maar Kaar vond dat leuk.

Meiden, ik hoop tot dinsdag, fijn weekend.

Josti.