MVV’27 VR1 – Sportclub Monster VR2               Einduitslag 2-1.

Kruisingwerk!!!!!!!!Hestek 3.

Meiden wat een middag voor jullie. Een thuiswedstrijd tegen het altijd taaie en fysiek sterke Monster. Lekker vroeg op de club met de sporttas en de Movembertas voor na afloop. Het zou een monsterlijke wedstrijd worden met spanning en alles wat zo’n wedstrijd moet bevatten.

Vooraf in de kleedkamer even de druk eraf gehaald bij jullie, want natuurlijk moeten we weer winnen, maar met zo’n tegenstander in het vooruitzicht is de denkwijze bij jullie logisch. Toch uitgelegd dat we vanaf het begin competitie nog geen eigen elftal hebben gehad. Elke week trainen met maar 8/9 meiden door blessures en dan zaterdag voetballen met allemaal meiden uit de meidenafdeling die gelukkig in kunnen vallen. Elke week die inzet hebben en niet beloond worden valt niet mee in deze 4e klasse competitie. Vandaag dan misschien de flessen wijn weer in het vooruitzicht.

De opstelling goed doorgenomen en wat hestek punten (3) op het whiteboard geschreven. Gelukkig hadden we weer Lisanne in ons midden en die heeft op alle plekken in het veld gestaan waar we ze nodig hadden. Goed om te zien dat deze jonge aanwinst zich heel makkelijk laat coachen. We noemen haar Bertus , maar naar Tinus luistert ze ook.

Dan de wedstrijd, wat een begin. Wat een inzet, wat een aanvalsdrift en nog belangrijker, wat een teamdatmet11meidenervoorgaatindatveld. Het was aanvallen met 11 en verdedigen met 11. Niets werd geschuwd en we zochten heel vaak de grens op van de scheids en dat is altijd leuk met de meiden uit Monster. Ze incasseren en delen uit en dat doen mijn Dames van MVV’27 VR1 ook. Niet zeike Marijke, gewoon gaan. Heerlijk voetbal op de mat met leuke combinaties en je voelde gewoon dat het vandaag ging gebeuren. De ruimtes werden gezocht en doordekken en omschakelen werd goed uitgevoerd en het wachten was op de treffer. Eén van de hesteks op het whiteboard was ook “DURF ZELF TE GAAN”. Nou dat hebben ze geweten bij Monster. Gaby kreeg op een gegeven moment de bal en ik hoorde roepen vanaf de kant: Hestek 3 (#3 voor degene die het niet meer begrijpt), ze kapte, ze draaide en ze schoot, jawel kruising, 1-0. Heerlijk die ontlading bij jullie. Dan gaat Monster een goed kwartiertje krijgen. Kans na kans, maar we staan ons vrouwtje achterin. Joyce en Daphfne wat had ik met jullie te doen, jullie mochten geen eens de grond raken als je viel, want dan riep ik jullie alweer omhoog. Een corner net voor de pauze en jawel de 1-1 was een feit. Nog even wat spannende momenten tot de rust en toen de peptalk.

Waarschijnlijk had Ger mijn spiekbriefje al gelezen, want voor dat ik maar wat kon zeggen aan de groep, gaf Ger al aan wat we moesten gaan doen. Dit zegt ook wat over de instelling en hoe je ermee bezig bent, top. Wind mee, spits iets inzakken om Tes te ondersteunen en verder vooral doorgaan. Goed begin 2e helft, maar wel constant die tomeloze inzet, wetende dat het ook weer een tegenvaller kan worden. Corner op de paal, voorzet op de paal, het gaat toch weer niet gebeuren dat wij beter zijn en zij de 3 punten pakken. Dan een vrije trap op 25 meter voor een linkspoot. Ras achter de bal en ik heb een bal nog nooit zo precies in de kruising zien zitten, er zat werkelijk geen millimeter ruimte tussen de bal en de hoeklijn. Hestek 3 verdiende zijn punten wel vandaag. Meiden ook bij deze goal weer die vreugde bij jullie (en mij). Dan is het billenknijpen, want ze komen en ze komen echt. Charelle en Yo hebben der voeten (handen) vol met uitverdedigen. Eef en Keash moeten constant inzakken om Tes te ondersteunen samen met Ger. Saar komt vervolgens nog een keer uit, waarbij ze haar leven geeft voor de bal (ik heb nu iedereen wel een keer benoemd op mezelf na) en dan pakt de uitstekend leidende scheidsrechter de fluit naar zijn mond en gooit het welbekende prtprtprrrrrt eruit en ik zie alleen nog een grote homp meiden, waarbij alles eruit komt. Eindelijk weer een selfie en het laatste wat ik hoor als we de kleedkamer in lopen met 2 flessen witte wijn en een Aa-tje is, laat je l.kk.n.

Meiden bedankt voor jullie show vanmiddag en laat het de weg weer omhoog zijn. Veel plezier op het Movemberfeest, maar dat zit wel snor.

Tot dinsdag, hestek 3.

Josephine.