Na een spectaculaire overwinning vorige week bij Nieuwerkerk (uitslag 3-4) werd er vandaag teleurstellend verloren van BVCB JO19-1. Een goed resultaat zat er eigenlijk de gehele wedstrijd niet in waardoor MVV’27 nu is gezakt, weliswaar op doelsaldo, naar de 5e plek in de Hoofdklasse.

Vanaf het beginsignaal zat de thuisploeg niet goed in de wedstrijd. De organisatie stond nog redelijk maar men was vaak te laat in de duels en was aan de bal zeer slordig. Dit resulteerde dan ook in wat mogelijkheden voor de bezoekers en zelfs al snel, na 13 minuten spelen, in de 0-1. Ook na de tegentreffer wisten de Maaslanders het niveau niet op te krikken. Het kreeg heel af en toe een hoekschop maar veel meer dan dat werd er niet gecreëerd. Het was dan ook niet gek dat na ongeveer een half uur spelen BVCB op een 0-2 voorsprong kwam. MVV’27 kwam hierna iets beter in de wedstrijd maar de grootste kans voor rust was opnieuw voor BVCB. Nu kon er echter voor de doellijn nog worden ingegrepen waardoor de ruststand 0-2 bleef.

Na rust nam de thuisploeg iets meer risico waardoor er wat meer druk kwam te staan op de ploeg uit Bergschenhoek. Hierdoor kwam MVV’27 ook wat vaker rond vijandelijk gebied maar was het nog steeds te slordig op de bepalende momenten. De bezoekers hadden verder alles keurig op orde en loerde zo af en toe op hun kansjes. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist toen de 0-3 werd binnen gekopt. Beide ploegen hadden hierna nog mogelijkheden om te scoren. Voor de thuisploeg was Bouke Schippers uit een hoekschop nog het dichtstbij maar de doelman stond in zijn weg.

Al met al was het vandaag niet de wedstrijd van MVV’27 en hoopt men, als wellicht de “ziekenboeg” ook was is uitgedund, volgende week weer te winnen in de uitwedstrijd tegen Olympia JO19-1.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Emiel Mooij, Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Sjors Vreugdenhil, Rick Vijverberg (uit 79e min), Luuk van Strijen, Bouke Schippers, Loyd Rhijsburger, Miquel Exaltus, Kevin Santos (uit 79e min)
Wisselspelers: Sem Olierhoek (in 79e min), Roan Dechering (in 79e min), Siemen Hogendoorn, Rene van Rijswijk, Koen van Oeffelt