De clash tussen twee verschillende stijlen, het krachtvoetbal van SV Duindorp en het technisch verzorgende spel van MVV ’27, werd een zege voor eerstgenoemde. De Maaslanders zouden in zo’n duel slimmer en sneller moeten handelen, maar dat kwam onvoldoende uit. Men liet zich te veel overbluffen door de tegenstander en dat was slim gedaan van de thuisclub, want zij passeerden de Maaslanders op de ranglijst door de drie punten in huis te houden. Voor de Maaslandse aanhang was het dan ook zeker geen pretje de 90 minuten uit te zitten.

Toch had er meer mogelijk kunnen zijn. Grote eigen mogelijkheden werden niet koelbloedig afgemaakt en de defensie liet de Scheveningers vanmiddag wel heel gemakkelijk scoren.
Het begin was hoopvol. Na 7 minuten schoof Dennis Louter de bal op het randje van de zestien naar Erik van Geest die vervolgens rechts van hem Huib van Barneveldt aanspeelde. Diens schot eindigde op de voeten van doelman Hendrik Pieter Kneteman. Deze had er zeker in gemogen, maar dat gebeurde dus niet. Enkele minuten later was het weer Dennis Louter die de bal meegaf, ditmaal aan Leon van Kersbergen. Zijn direct uit de lucht geschoten bal miste de juiste richting.
Met een kwartier op de klok leek het beste er voorlopig een beetje van af te zijn bij MVV ’27 en nam SV Duindorp de regie over. In no time zag Jeffrey Voskuil zijn schot net langs de linkerpaal over de doellijn gaan. Bij een vrije trap voor de thuisclub, enkele minuten later, werd de bal breed gelegd op Wesley de Bruin die zijn gekraakte schot nog gekeerd zag worden door Geert Dobbe, maar de rebound was een prooi voor Jamie van de Oever (1-0).
Het werd er zeker niet gemakkelijker mee. De thuisploeg zat kort op de bal en man. Wanneer deze niet gestopt konden worden, werd er nog even doorgehaald. Scheidsrechter Marcel Smit stond er bij, keek er slechts naar en vond het kennenlijk acceptabel!
In de 41e minuut werd de bal door Jeffrey Voskuil voor het doel gebracht waar Robin van Loon zonder al te veel tegenstand hard kon uithalen (2-0).

Na de thee mocht MVV ’27 de aftrap nemen, maar binnen de minuut had SV Duindorp weer gescoord. Nu kon Mario van Duinen de assist geven en er voor zorgen dat Robin van Loon zijn tweede treffer kon aantekenen (3-0).
In dat tweede bedrijf kwam de beste kans voor MVV ‘27 notabene van de gastheren. Een vrije trap van Dennis Louter werd door verdediger Andrew Zuurmond verlengd, zodat de Scheveningse keeper met zijn vingertoppen een eigen doelpunt moest voorkomen.
Even later kreeg de vrijgespeelde Huib van Barneveldt een dot van een kans en weer was goalie Hendrik Pieter Kneteman de baas.
Met die veilige tussenstand mocht MVV ’27 achterin en op het middenveld vervolgens eindeloos combineren, maar zodra men de zestien in het zicht had, kwam men er een veelvoud aan tegenstanders tegen. Enkele als voorzet bedoelde ballen waren een eenvoudige prooi voor de keeper.

MVV ’27 voetbalden op gezette tijden misschien dan wel beter dan de thuisclub, maar daar had men weinig aan. Ach, ook dit soort wedstrijden leveren genoeg leerstof op voor de nog jonge Maaslandse equipe.

Opstelling: Geert Dobbe, Joeri van Dongen, Quint van Stuivenberg, Jeffrey Wupkes, Jordi Lems, Leon van Kersbergen, Thijs de Vast (Sem Maaswinkel), Erik van Geest, Roberto van der Pol (Lourens van Rooijen), Dennis Louter en Huib van Barneveldt (Finn Verpaalen)