Lyra VR2 – MVV’27 VR1          Eindstand 4-1

Tegeltjes wijsheid.

De kracht en sterkte van een team komt naar boven als het even een wedstrijdje of 7 tegenzit (tegeltje 1). Blessures na blessures stapelen zich op rond ons vrouwenteam, het houd niet over dames, van de 16, 6 meiden in de lappenmand. Gelukkig hebben we bij MVV’27 toch de mogelijkheid om dan meiden uit andere teams te vragen die mee willen en kunnen doen. Hierdoor hebben we nog geen wedstrijd af hoeven te zeggen. Vandaag hadden we de beschikking over Relinde, Sarah en Isabelle van VR2, thxs meiden voor jullie tomeloze inzet.

Dan komt tegeltje 2 om het hoekje kijken. Uiteraard had hun VR2 team ook veel blessures en die kunnen gelukkig ook uit een ruime meidenafdeling kiezen. Het is alleen jammer dat je van de KNVB dan meiden mag gebruiken die 2 klasses hoger spelen. Deze 4 dames maakten echt een groot verschil, door in elke linie zo’n dame te hebben is het toch anders voetballen.

Ik ga het zeker niet als excuus gebruiken want als je in de eerste helft je kansen niet benut dan krijg je in de tweede helft het deksel op de neus (tegeltje 3). Het is dan ook nog eens jammer dat die Goedheiligman aankomt in alle dorpen in het Westland, want daarvoor moest de wind door de bomen waaien (tegeltje 4) en er was een bak wind, maar goed daar heeft de tegenstander ook last van.

Dames het is geen 6 punten wedstrijd geworden, helaas was het het tegenovergestelde. We waren wederom de mindere in deze wedstrijd en moesten met o punten terug naar Maasland. Hoe hard en “goed” we ook trainen, het komt er niet echt uit momenteel. Nogmaals best de kansen gehad, maar die keeper blijft een soort doelwit bij ons waar we rechtop schieten in plaats van een hoekje kiezen. Als we dan een hoekje kiezen dan staat die keeper daar.

Is het dan alleen maar kommer en kwel. Nee natuurlijk niet dames, jullie blijven ervoor gaan en voetballend een oplossing zoeken. Dit gaat ook goed, alleen de durf om zelf te schieten wordt steeds moeilijker en dan kiezen we ervoor om nog een keer over te spelen in plaats van zelf te schieten. Dat is ook allemaal logisch hoor, dat gebeurd in de hoogste regionen.  De hele wedstrijd is gewoon voetbal met kansen over en weer en dat het dan 4-1 op het einde staat is ietwat geflatteerd. We kwamen op 1-0, alleen ging er een vlag omhoog voor buitenspel. Toen kwamen we 1-0 achter en bleven ervoor gaan. Doordat we wat risico gaan lopen valt de 2-0. Hierna een schitterend doelpunt van Keashia en ook ging er weer een vlag omhoog (hier twijfel ik nog steeds aan). Dan toch de 2-1 door dezelfde Keashia, gaat het toch gebeuren. Helaas de dames van VR1 gaan tikken en maken binnen 7 minuten het verschil, 4-1.

Paniek binnen de groep, nee, ik denk het niet, het moet zo zijn en ik blijf me maar vasthouden aan Tegeltje 1.

Dames, fijn weekend, ik had graag een keertje willen blijven hangen in de kantine voor een biertje. Elk nadeel heeft zijn voordeel (tegeltje 5) of was het andersom. Ik hou weer twee flessen wijn in mijn zak, sorry Riet.