Dankzij een geweldige comeback in het laatste half uur van de wedstrijd wist MVV’27 toch de drie punten mee te nemen uit Nieuwerkerk. Na een uur spelen keek het nog tegen een 3-1 achterstand aan maar op karakter wist men dit toch om te draaien in een 3-4 overwinning. 

Metveel geblesseerde spelers (Rick Vijverberg, Wesley Houthuysen, Siemen Hogendoorn en Devender v/d Harst waren allen geblesseerd) reisde MVV’27 JO19-1 af naar Nieuwerkerk voor de zevende wedstrijd van het seizoen. Beide ploegen hadden 12 punten uit 6 wedstrijden dus het beloofde op voorhand een interessante wedstrijd te worden. Voor MVV’27 was het weer een mooi moment om te kijken hoe het als promovendus ervoor stond in de Hoofdklasse. Al binnen de minuut had MVV’27 op voorsprong kunnen/moeten komen. Kevin Santos werd met een steekpass vrij voor de keeper gezet maar het vizier stond nog niet op scherp van de linkeraanvaller. Vervolgens nam de thuisploeg het initiatief en kwam het zo nu en dan in de buurt van de Maaslandse goal. Na ruim een kwartier spelen was daar dan ook de openingstreffer voor Nieuwerkerk. Een vrije trap van zo’n 25 meter vloog, met een beetje hulp van de wind, zo het doel in, 1-0. Toch was het niet veel later weer gelijk. Een vlotte aanval over links werd uiteindelijk knap afgerond door linksback Luuk Halve die hard binnenschoot in de korte hoek. Nieuwerkerk had vaker de bal dan MVV’27 maar wist er niet heel vaak iets goeds mee te doen. MVV’27 was verder ook slordig in balbezit waardoor het ook niet heel veel meer wist te creëren. Na 33 minuten spelen, toen MVV’27 even met zijn tienen stond vanwege een blessure, wist Nieuwerkerk te scoren. De organisatie was even weg en daar profiteerde de thuisploeg optimaal van. Voor rust was MVV’27 nog een keer gevaarlijk via Kevin Santos maar daar werd attent verdedigd.

Na de thee kwam Nieuwerkerk snel op een 3-1 voorsprong. Er werd niet scherp genoeg verdedigd waardoor de marge in doelpunten 2 werd. Even leek de thuisploeg door te drukken en de wedstrijd definitief te gaan beslissen maar de Maaslanders waren op tijd bij de les om dit te voorkomen. Na een uur spelen begon de comeback van MVV’27. Kevin Santos wist zich met een geweldige actie te ontdoen van de Nieuwerkerkse verdedigers en wist ditmaal wel het doel te vinden waardoor de aansluiting weer gevonden was. Je voelde aan alles dat er meer in zat voor de bezoekers. Toch duurde het even voordat de gelijkmaker een feit was. Een kwartier voor tijd scoorde Loyd Rhijnsburger, nadat hij zelf goed druk gaf en met wilskracht het duel won, de 3-3. Na deze gelijkmaker ontstond er een mooi “gevecht”. Beide ploegen wilde graag de wedstrijd winnen, maar toch ook niet verliezen. Het was uiteindelijk Jaco Buijnink die zorgde voor de winnende treffer van MVV’27. Vijf minuten voor tijd mocht hij voor een vrije trap aanleggen van zo’n 25 meter en met een harde knal, die weliswaar van richting werd veranderd, passeerde hij de doelman. Het was hiermee nog niet gedaan want deze voorsprong moest nog wel over de streep worden getrokken. Maar liefst 6,5 minuut blessuretijd werd erbij getrokken waardoor de thuisploeg dus nog voldoende tijd had om gelijk te maken. De thuisploeg was dan ook nog heel dichtbij want het raakte in de slotfase nog de paal. Ook MVV’27 had nog de mogelijkheid uit een counter om de wedstrijd te beslissen maar gescoord werd er niet meer.

Een heerlijke overwinning dus voor MVV”27 JO19-1 die vandaag ook hebben laten zien op karakter een wedstrijd te kunnen winnen. Aangezien de bovenste 3 ook hun wedstrijd wisten te winnen staat MVV’27 JO19-1 nog steeds op een keurige 4e plaats maar nu wel iets steviger omdat er dus werd gewonnen van Nieuwerkerk die evenveel punten hadden. Volgende week wacht er een thuiswedstrijd tegen BVCB JO19-1.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Emiel Mooij, Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Sjors Vreugdenhil, Julian Tinbergen, Luuk van Strijen, Loyd Rhijnsburger, Miquel Exaltus, Kevin Santos (uit 86e min)

Wisselspelers: Bouke Schippers (in 86e min) en Sem Olierhoek