MVV ’27 en het bekertoernooi is al drie jaargangen een uitstekende combinatie. Twee seizoenen geleden speelden de Maaslanders tot aan de halve finale (in totaal acht wedstrijden) én vorig jaar zes wedstrijden. Na de winst op Soccer Boys is men nu ook alweer toe aan een vijfde duel. Hoewel de competitie een stuk belangrijker is, blijkt dit toch best een leuk extraatje.

Gezegd moet worden dat de winst niet heel logisch leek, zeker niet na de eerste helft waar ook zomaar een score van 0-3 op het bord had kunnen staan. Het was aan Man of the Match Twan Lansbergen te danken dat de rust inging met een blanco score. De doelman heerste in de lucht en hield zijn ploeg met prima reddingen op de been.
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hans Knuppe pakten de bezoekers het initiatief. De koploper in poule 3A liet zien hoe met goed combinatiewerk de tegenstander onder druk gezet moest worden. De met veel inzet spelende thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om de mannen uit Bleiswijk van het eigen doel weg te houden.
Al in de 4e minuut moest Twan Lansbergen zijn klasse tonen toen Kerim Kocak voor zijn neus opdook. Soccer Boys sneed soms erg gemakkelijk door de defensie van MVV ’27 dat dan weliswaar kon vertrouwen op de doelverdediger. Wim Sangers stond ook oog in oog en de 21-jarige die de bal geen moment uit het oog verloor en redding bracht. Nadat Wilmar Zeelenberg door aanvoerder Martijn Helmenbach ook weer eens in zeer kansrijke positie was gezet kwam de goalie weer als winnaar uit de strijd.
Tussen de bedrijven door werd een treffer van Wilmar Zeelenberg wegens buitenspel geannuleerd.
MVV ’27 had nog niet veel in te brengen en moest het doen met wat minder grote mogelijkheden voor Joeri van Dongen (schot over) en Erik van Geest (hard schot, maar recht op de keeper af).
Het mag duidelijk zijn dat MVV ’27 opgelucht was schadevrij aan de thee te kunnen gaan.

De tweede helft kon er gesproken worden over een meer gelijkwaardige strijd. Met veel strijd en toegenomen durf was MVV ’27 aanzienlijk beter op dreef. In de 57e minuut betaalde dat zich al uit. Harm Voogt werd in het centrum gevonden en die passeerde doelman Mark Heintjes met een vlammend schot (1-0).

Twee minuten later was Soccer Boys weer in mineur. Nu vond een treffer van Kerim Kocak wegens buitenspel ook al geen doorgang. Even later een kogel van Sander van de Ruytenbeek, maar deze kwam recht op de Maaslandse doelman af.
Het kon nog altijd alle kanten op, maar dat was na de bevrijdende treffer van Erik van Geest afgelopen. In de 88e minuut verzond Lourens van Rooijen vanaf de linkerzijde een breedtepass richting Harm Voogt die vervolgens de middenvelder in het centrum aanspeelde. Hij had geen enkele moeite zijn ploeg in veilige haven te schoppen (2-0).

In de resterende minuten lobde Lourens van Rooijen de bal nog met veel gevoel over de doelman en kon Pascal de Ruyter net voor de doellijn ten koste van een hoekschop redding brengen. Een kopbal van Dennis Louter uit een hoekschop ging via de vingertoppen van Mark Heintjes over de lat.
Dat Ruben Smits namens Soccer Boys in die slotminuten aan de andere kant ook nog eens hard mocht uithalen was leuk voor hem, maar werd logischerwijs toch weer een prooi voor de uitblinker van de middag.

Opstelling: Twan Lansbergen, Sem van Maaswinkel, Harm Voogt, Lars Kloet, Joeri van Dongen, Thijs de Vast (Quint van Stuivenberg), Erik van Geest, Leon van Kersbergen, Lourens van Rooijen, Rick Zwaard (Michael Berrevoets) en Roberto van der Pol (Dennis Louter).