Met onder ons de A4 en boven ons brandende lichtmasten treden we vandaag aan tegen de mannen van Kethel Spaland. In druilerig en donker weer gaan de Maaslandse mannen als hongerige wolven in de beginminuten tekeer. Binnen twee minuten ligt de bal al twee keer in het mandje. Mattan en Tijn zetten de stand op 0-2.

Daarna komen de Schiedamse mannen beter in de wedstrijd. Sem weet met felle verdedigende acties veelbelovende aanvallen te stoppen. Toch komt Kethel Spaland door een knap afstandschot op 1-2. Daarna geeft MVV ’27 extra gas en lopen we uit naar 1-4. Beide doelpunten komen van de voet van aanvoerder Mattan.

In het tweede kwart bouwen we de score uit naar 1-7! Mats weet met zijn linker vlerk de goal weer te vinden en Tijn scoort zijn tweede en derde van de ochtend. We laten zeker in deze fase mooie aanvallen zien. Metin, Justus, Ivan en Max draaien feilloos mee in het Maaslandse tikkie takka spelletje van trainer Jaap de Bruijn.

Na de rust blijven we aanvallen, maar de doelpunten zijn zeldzaam. De Schiedammers komen terug tot 2-7, waarna Justus de eindstand van 2-8 op het scorebord brengt.

In de penaltyserie is keeper Erik de grote uitblinker. De ene na de andere strafschop rammelt hij uit zijn doel. Slechts twee spelers van Kethel Spaland weten onze keeper te passeren.