Weinig mensen zullen in de kantine lang hebben nagekaart over het duel MVV ’27 Ariston ’80. Het was 90 minuten lang worstelen voor beide teams en het duel kon dan ook nauwelijks een voldoende scoren. De wil en inzet was zeker aanwezig, maar het veldspel deed zeer aan de ogen. Toch konden de Maaslanders zich troosten met de uiteindelijke oogst van drie punten. Dat de onfortuinlijke doelman van Ariston ’80 daar zelf debet aan was, moeten we dan ook maar snel vergeten.

Aan de felle zon en straffe wind moesten de teams in eerste instantie even wennen en de gastheren hadden in de eerste helft beiden tegen. Na ’n minuut of vijf begon MVV ’27 te werken aan een overwicht wat naarmate de tijd vorderde groter en groter werd. Met alle wil van de wereld werd getracht goed combinatiespel op de mat te leggen, maar in de buurt van de zestien ontbrak het aan een goede eindpass. Een en ander hield in dat er weinig uitgespeelde kansen waren.

Harm Voogt was koppend sterk, maar doelman Pascal Gemke had een passend antwoord. Erik van Geest zag zijn schot met links eveneens gekeerd worden.
Ariston ’80 moest het doen met een scherp indraaiende vrije trap Joeri Frederik die door Bouwe van der Poel net naast werd gegleden. Aan Delftse kant had men de pech dat spits Bob Dijkhuizen met een blessure naar de kant moest.
De thee in de rust had best voorzien mogen zijn van wat kruidige ingrediënten, want het spel werd er helaas niet  beter op. De partijen bleven doorgaan met wat men voor de rust deed.

In de 59e minuut was een uiterste krachtinspanning van Quint Stuivenberg nodig om de gasten niet op voorsprong te brengen. Laurens Matla kon voor een leeg doel uithalen, maar de 19-jarige centrumverdediger blokkeerde op het juiste moment zijn schot.
Dit was precies waar de Delftenaren op loerden. Terwijl MVV ’27 probeerden de aanvallen zorgvuldig op te zetten, kwamen zij met snelle uitvallen tot meer gevaarlijke mogelijkheden dan de thuisploeg. Thijn van de Ven kwam ook nog eens een teenlengte te kort bij een strakke voorzet.
Als je zelf niet tot scoren komt, wil je wel eens geholpen worden door de tegenstander. Uit een hoekschop van Roberto van der Pol in de 82e minuut kopte invaller Ariën Oprel hard en goed gericht over doelman Pascal Gemke tegen de binnenkant van de paal. De ongelukkige goalie kreeg vervolgens de rebound op zijn been en zo belandde het leer alsnog over de doellijn (1-0).

Ariston ’80 leek nog niet helemaal uitgeteld. Enkele minuten later schoot Nicolas Fernandez de bal voorlangs en kon Jobbe van der Maesen scoren, maar nu was het de sliding van Harm Voogt die de gelijkmaker voorkwam.
Misschien was die laatste belangrijke actie mede de reden dat de rechtsback aan Maaslandse kant voor de tweede achtereenvolgende keer werd uitgeroepen tot Man of the Match. Zijn portret kan dus nog eens twee weken langer op het mededelingenbord blijven hangen.

Een mindere wedstrijd dus, maar feit is wel dat MVV ’27 keurig op een vierde stek staat met maar twee punten minder dan koploper SC Monster. Dus wat klagen we eigenlijk? Gewoon op naar de volgende wedstrijd en dat betreft Naaldwijk uit!

De opstelling: Geert Dobbe, Harm Voogt, Lars Kloet, Quint Stuivenberg, Jordi Lems, Leon van Kersbergen, Dennis Louter (Sem Maaswinkel), Erik van Geest, Roberto van der Pol (Thijs de Vast), Rick Zwaard (Ariën Oprel) en Huib van Barneveldt.