Met 6 punten uit 3 wedstrijden is MVV’27 JO19-1 als promovendus goed gestart in de Hoofdklasse. Vandaag kwam Brielle op bezoek in Maasland wat tot nu toe 1 puntje meer had dan de thuisploeg. Het werd een interessante wedstrijd waar uiteindelijk de bezoekers, weliswaar onverdiend, aan het langste eind trokken.

De eerste helft was overduidelijk voor de thuisploeg. Al binnen de minuut kon Kevin Santos na een goede actie alleen op het doel van de tegenstander af, alleen werd hij op onreglementaire wijze neergehaald. De scheidsrechter liet het na om deze overtreding met een gele kaart te bestraffen waardoor in het vervolg van de wedstrijd MVV’27 hier duidelijk last van had. Vooral de verdedigers van Brielle hadden meerdere stevige overtredingen nodig om de Maaslandse aanvallers te stoppen, maar het werd continu alleen afgedaan met een vrije trap waardoor de bezoekers dit konden blijven doen. Toch kwam de thuisploeg vaak in het strafschopgebied van de tegenstander maar het beloonde zichzelf niet in de vorm van doelpunten. Er werd goed compact gespeeld waardoor er geen kans werd weggegeven en in balbezit werd er bij tijd en wijle erg goed gevoetbald. Er waren genoeg kansen om een of meerdere doelpunten te maken maar pas vlak voor rust werd het 1-0. Eerst was het Julian Tinbergen die op de paal schoot en vanuit de rebound was het Rick Vijverberg die de bal tegen het net kon werken. Hoewel er dus een voorsprong op het scorebord stond was het toch een teleurstellende ruststand.

Na rust speelde MVV’27 een stuk minder goed. Het was slordig aan de bal en maakte vaak de verkeerde keuzes waardoor Brielle vaker op de helft van MVV’27 was te vinden. Toch was er nog niet veel aan de hand want er werd nog steeds goed verdedigd. Een kwartier na rust was er plots de 1-1. Een schot van afstand werd verkeerd beoordeeld door doelman Mark van Barneveldt waardoor de bal achter hem in het doel belandde. Hiermee hielp de thuisploeg de bezoekers dus in de wedstrijd die ineens weer geloofde in de 3 punten. Niet veel later was het diezelfde Mark van Barneveldt die de ploeg op de been hield met een knappe redding. De wedstrijd leek af te gaan op een verdiend gelijkspel, maar toch waren het de bezoekers die 5 minuten voor tijd nog een doelpunt konden scoren. MVV’27 liet het hier echter niet bij zitten en ging vol overgave op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook maar werd afgekeurd omdat de bal vermoedelijk al in een eerder stadium de achterlijn had gepasseerd. Niet veel later was het Rick Vijverberg die nog een ultieme kans kreeg om de 2-2 te scoren maar dit keer stond de Brielse doelman in de weg.

Een onnodige nederlaag voor de Maaslanders vooral als je kijkt naar het aantal kansen in de eerste helft die niet werden benut. Volgende week is de JO19-1 vrij maar op 28 oktober mag men zich revancheren in de thuiswedstrijd tegen IJVV de Zwervers.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Wesley Houthuysen (uit 85e min), Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Sjors Vreugdenhil, Luuk van Strijen, Julian Tinbergen, Rick Vijverberg, Loyd Rhijnsburger (uit 80e min), Kevin Santos (uit 60e min), Siemen Hogendoorn

Wisselspelers: Devender vd Harst (in 60e min), Bouke Schippers (in 80e min), Emiel Mooij (in 85e min)