Wat kan ’n potje voetbal met de mens doen? In de laatste twintig minuten van de wedstrijd gebeurde zoveel dat het als zenuwslopend kon worden ervaren. Invaller Roberto van der Pol bracht de Maaslanders terecht op voorsprong,  maar Maasdijker Lars van den Berg bracht met twee treffers binnen vijf minuten grote treurnis in het Maaslandse kamp. De fraaie vrije trap van Jordi Lems in de extra tijd zorgde uiteindelijk dat MVV ’27 in ieder geval nog één punt aan het treffen overhield.

Het eerste bedrijf mocht MVV ’27 stellen dat het eigen spel er verzorgder uitzag dan dat van de gastheren, maar het oogde wel vaak onrustig. Maasdijk zat er bovenop, wat inhield dat er eigenlijk nauwelijks tijd en ruimte was om een actie door te voeren.Toch had MVV ’27 de score binnen al enkele minuten kunnen openen. Lars Kloet zag zijn schot van dichtbij uit een hoekschop van Dennis Louter door een knappe reflex van Maasdijk-goalie Dennis van Berk gekeerd worden.

Met het aantal kansen over en weer werd het publiek niet aangenaam bezig gehouden. Het was dan ook pas weer in de 23e minuut voordat MVV ’27 in de buurt van het vijandige doel kwam. Huib van Barneveldt bracht de bal in de zestien, waarna de lob van Rick Zwaard ’n klein metertje over en naast de linkerkruising ging.Aan de andere kant was er voor Geert Dobbe helemaal weinig werk te verrichten. Een niet al te best ingeschoten bal van Hans Bergwerf kon eenvoudig verwerkt worden.

Het moest dan maar plaatsvinden na de theepauze. Centrale verdediger Jeffrey Wupkes liet zich al snel tweemaal zien in de zestien van Maasdijk, maar zijn kopbal en schot hadden niet het gewenste resultaat. De gasten hadden daarmee een prima fase die slechts onderbroken werd door een goed genomen vrije trap van de thuisploeg. Bij een trap met links van Barry Bronswijk moest Geert Dobbe serieus optreden en met één vuist sloeg hij het leer over de lat.
MVV ’27 zette weer door en dat leidde tot een voorsprong. De voor Huib van Barneveldt ingevallen Roberto van der Pol lobde de bal in de 70e minuut over de kansloze Dennis van Berk (0-1). MVV ’27 had daarmee de voorsprong te pakken en leek de winst dan ook in het vooruitzicht te hebben. De doelpuntenmaker verscheen nog enkele malen dreigend in het strafschopgebied van Maasdijk, maar nu zonder succes.
Maasdijk zocht naar de aansluiting en deed dat tot de 77e minuut zonder effect, maar een vrije trap van Gert van der Lee veranderde dat. Hij mikte op het hoofd van Lars van den Berg die goed voor doelman Geert Dobbe opdook en koppend de bal over de doellijn zag gaan (1-1). De door het Maaslandse publiek getergde spits ‘begroette’ vervolgens diezelfde supporters even bij het langslopen.
Zijn plezier werd in de 81e minuut alleen maar groter toen de Maaslandse defensie verstek liet gaan en hij zijn tweede treffer mocht aantekenen na een loeihard ingeschoten bal (2-1).
De Maaslanders leken groggy, maar hadden nog tijd om de schade te herstellen. Doordat volop gezocht werd naar de gelijkmaker, kreeg Maasdijk de kans om met uitvallen gevaar te stichten. In deze fase waren de mogelijkheden voor de gastheren dan ook groter.

Verlosser Jordi Lems zorgde echter diep in blessuretijd dat Maasland nog met een enigszins goed gevoel huiswaarts ging. Zijn vrije trap op 25 meter afstand werd fraai naar de verre hoek gestuurd en bracht de stand op 2-2. Soms reken je op meer en dat had zeker terecht geweest, maar vandaag mocht je uiteindelijk nog blij zijn dat je met een gelijkspel kon afsluiten.

De opstelling: Geert Dobbe, Jordi Lems, Jeffrey Wupkes, Harm Voogt, Sem Maaswinkel (Leon van Kersbergen), Quint Stuivenberg, Eric van Geest (Finn Verpaalen), Lars Kloet, Huib van Barneveldt (Roberto van der Pol), Rick Zwaard en Dennis Louter.