Hoewel je na 2 wedstrijden misschien nog niet echt de bovenste als koploper mag beschrijven stond vandaag wel de uitwedstrijd tegen de nummer 1 op de ranglijst op het programma voor MVV’27 JO19-1. Op basis van 2 ruime overwinningen stond XerxesDZB dus bovenaan maar daar hadden de Maaslanders vandaag geen boodschap aan. De 3 punten werden meegenomen uit Rotterdam.

Na 1 ruime nederlaag en 1 ruime overwinning stond MVV’27 na 2 wedstrijden op 3 punten. In beide wedstrijden kwamen de Maaslanders snel op achterstand maar dat was dit keer wel anders. Na drie minuten spelen stond het al 0-1. Op aangeven van Kevin Santos kon spits Miquel Exaltus het eerste doelpunt van vandaag aantekenen. In het vervolg van de eerste helft was duidelijk dat de organisatie goed was verzorgd waardoor er nauwelijks kansen werden weggegeven. Doelman Mark van Barneveldt had wellicht voor rust 1x wat te doen en hield dus zijn doel schoon. Vanuit deze organisatie probeerde MVV’27 toch ook zo hun kansen te creëren en dat resulteerde in de 41e minuut in de 0-2. Opnieuw was het Miquel Exaltus die wederom op aangeven van Kevin Santos kon scoren. Vlak voor rust werd de marge zelfs 3 want ook Loyd Rhijsburger kon, op een assist van Luuk van Strijen, een doelpunt maken. Rust 0-3.

MVV’27 begon de tweede helft dus met een comfortabele voorsprong tegen de ploeg die toch al 12x had gescoord in 2 wedstrijden. Toch waren het opnieuw de Maaslanders die een doelpunt wisten te maken. Ditmaal was Miquel Exaltus de aangever en kon Rick Vijverberg de 0-4 op het scorebord zetten. Vervolgens werd het spel een stuk slordiger waardoor ook de thuisploeg kansen begon te krijgen. Na een uur spelen werd het dan ook 1-4. Beide ploegen probeerde het nog wel maar op de 2-4 in de 90e minuut en een mooie redding van Mark van Barneveldt na gebeurde er niet veel meer.

Een keurige overwinning dus van MVV’27 JO19-1 die volgende week Brielle op bezoek krijgen. Deze wedstrijd begint op sportpark de commandeur om 14.30 uur.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Sjors Vreugdenhil (uit 80e min), Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Julian Tinbergen, Rick Vijverberg (uit 85e min), Loyd Rhijnsburger, Miquel Exaltus, Kevin Santos (uit 72e min)
Wisselspelers: Siemen Hogendoorn (in 72e min), Wesley Houthuysen (in 80e min), Devender vd Harst (in 85e min)