Zoals in het voorwoord al werd gerefereerd, dat, de wedstrijden tegen Monster altijd lastig zijn, bleek helaas ook weer vanmiddag. De mannen van MVV kwamen er helaas niet aan te pas. Monster was Fysiek veel sterker en won uiteindelijk met 4-0 van MVV. De wedstrijd stond onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Durgunsu.

De mannen van MVV begonnen de wedstrijd fel maar al snel in de wedstrijd bleek dat de mannen van Monster gewoon beter waren. Over en weer vonden er door het natte veld glibberpartijen plaats wat leidde tot onnauwkeurige passes van beide zijden. In de 3e minuut was er al de eerste kans voor Monster. Door een ongelukkige terugspeelbal van Huib van Barneveld op Lars Kloet kon de spits van Monster allen op de keeper af. Gelukkig schoot hij de bal voorlangs het doel van MVV. Voor MVV duurde het tot de 23e minuut voordat zich de eerste kans voordeed. Quint van Stuivenberg werd vrijgespeeld voor het doel van Monster alleen had hij net wat teveel tijd nodig om uit te halen. Voorafgaande aan deze kans vond nog wat duw en trekwerk plaats. Doordat er wat verbaal commentaar richting de scheidsrechter kwam van de nummer 3 van Monster, oud betaald voetballer Jan-Paul Saeijs (ADO en Roda JC), krijg hij de gele kaart gepresenteerd. Dit bleek achteraf ook de enige kaart in de sportieve wedstrijd.

In de 38e minuut kwam MVV weer goed weg. De nummer 9 van Monster, Jordi van Maanen kon alleen op keeper Dobbe af maar ook hij schoot voor langs. In de 42e minuut was het wel raak. Op het middenveld werd er een overtreding gemaakt op Eric van Geest (de noppen staan nog steeds op zijn bovenbeen). Door deze overtreding, waar overigens niet voor gefloten werd, raakt Eric uit balans en maakt een overtreding. Daar werd wel voor gefloten. Eric blijft geblesseerd liggen. Monster neemt de vrije trap snel en voordat MVV bij de les is weet Jordy van Maanen te scoren.

Doordat de tweede helft begon met een 0-1 achterstand was er nog steeds hoop op een goed resultaat. Een 0-1 achterstand is uiteindelijk niet onoverbrugbaar. Echter de praktijk bleek anders. In de 51e minuut kopte de oud profvoetballer Saeijs uit een corner de 0-2 achter doelman Dobbe. Daarna was het gedaan en scoorde Monster nog 0-3 door Koen Warners en de 0-4 door Wouter Ton. Na de 0-4 geloofden de spelers van Monster het wel en zette niet meer aan. MVV was niet bij machte om er iets tegenover te stellen. Dennis Louter viel met een blessure uit. Exact na 90 minuten blies scheidsrechter Durgunsu voor het einde van de wedstrijd.
Aan de zijde van MVV’27 werd als man van de wedstrijd aangemerkt: Harm Voogd.

Voor MVV’27 kwamen in het veld: Gerard Dobbe, Lars Kloet, Quint van Stuivenberg, Jeffrey Wubkes , Sam Maaswinkel, Jordi Lems( Thijs de Vast), Harm Voogd, Rick Zwaard, Dennis Louter (Mike Berrevoets) , Huib van Barneveldt en Eric van Geest  (Ariën Oprel).