Na de zeperd van vorige week in de eerste competitiewedstrijd tegen Zwaluwen (zie verslag hieronder) was vandaag herstel gewenst tegen Zuidland, wat eveneens een flinke nederlaag kreeg te verwerken tijdens de seizoensopening. De eerste helft verliep nog moeizaam maar uiteindelijk werden de bezoekers getrakteerd op een zevenklapper.

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat MVV’27 de betere ploeg was. Men had vaak de bal alleen de beginfase was erg slordig en rommeling. Even niet opletten resulteerde dan ook na 6 minuten in een 0-1 achterstand. Na deze tegengoal ging de thuisploeg snel op zoek naar de gelijkmaker. MVV’27 was vaak te vinden op de helft van de tegenstander maar had moeite om door de verdediging heen te komen. Uiteindelijk wist in de 25e minuut Cas van der Hoeven, in de combinatie met Miquel Exaltus, wel door de verdediging heen te snijden en rondde beheerst af. Toch was het na ruim een half uur spelen 1-2. Het was de 2e keer dat Zuidland in de buurt van het Maaslandse doel kwam maar opnieuw was het raak. Voor rust kreeg MVV’27 nog een aantal aardige kansen om de score gelijk te trekken maar dit lukte echter niet.

Na rust werden de opdrachten en taken door de Maaslanders beter uitgevoerd waardoor er steeds meer druk op het doel van Zuidland kwam te staan. Het was dan uiteindelijk ook logisch dat snel de gelijkmaker viel. Het was Miquel Exaltus die vanuit een hoekschop de 2-2 kon binnen schieten. Toch duurde het nog relatief lang voordat ook de voorsprong op het scorebord stond. In de 69e minuut maakte Loyd Rhijnsburger een goede actie via de rechterkant wiens voorzet werd binnen getikt bij de 1e paal door opnieuw Miquel Exaltus. Niet veel later was het Loyd Rhijnsburger zelf die, opnieuw na een goede actie, de 4-2 kon scoren. De thuisploeg bleef goed en gedisciplineerd door spelen waardoor de score in de eindfase hoog opliep. Eerst was het invaller Siemen Hogendoorn die voor de 5-2 zorgde en vervolgens waren het Rick Vijverberg en Luuk van Strijen die de eindstand bepaalden op 7-2.

Een goed herstel na de ruime nederlaag van vorige week was dus een feit voor MVV’27 JO19-1. Aanstaande zaterdag wacht koploper XerxesDZB en kunnen de mannen van trainer Falco van den Eijnden kijken hoe ze er tegen die tegenstander weer voorstaan in het eerste seizoen in de Hoofdklasse.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Sjors Vreugdenhil, Cas van der Hoeven, Luuk Halve (uit 75e min), Wesley Houthuysen (uit 60e min), Luuk van Strijen, Rick Vijverberg, Julian Tinbergen, Loyd Rhijnsburger, Miquel Exaltus, Kevin Santos.
Wisselspelers: Devender v/d Harst (in 60e min), Siemen Hogendoorn (in 75e min), Roan Dechering.