Na de uitschakeling in de beker en de gewonnen oefenwedstrijd tegen Kethel Spaland van afgelopen week stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse op het programma. De Maaslanders konden echter niet genieten van hun debuut in de Hoofdklasse want er werd met 5-0 verloren.

Al heel snel keek MVV’27 tegen een grote achterstand aan. Na een kwartier spelen stond er al een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. De bezoekers werden totaal overlopen en waren blijkbaar “onder de indruk” van het niveautje hoger. Zwaluwen kreeg het eerste kwartier alle ruimte om te voetballen en er werd ook geen duel gewonnen. Hierdoor kon men in de 3e, 11e en 14e minuut makkelijk scoren. Het duurde relatief “lang” voordat ook de 4e treffer een feit was want het spel van de Maaslanders verbeterde nauwelijks. Na 27 minuten voetballen was het 4-0. In het laatste kwartier voor rust kroop MVV’27 iets meer uit hun schulp en kwam het zo nu en dan in de buurt van het strafschopgebied van de thuisploeg. Echter, ook hier ontbrak de overtuiging om daadwerkelijk gevaarlijk te worden.

Na rust een duidelijk ander MVV’27 op het veld. Duels werden vaker aangegaan en gewonnen en er werd ook met wat meer passie en overtuiging gespeeld. Hierdoor kwam men ook regelmatig op de helft van Zwaluwen en creëerde het ook een aantal kansen. Siemen Hogendoorn was het dichtstbij een doelpunt maar hij raakte de paal. Ook stond de Vlaardingse doelman nog een paar keer in de weg waardoor er niet kon worden gescoord. De 5-0 in de 92e minuut, die weliswaar buitenspel was maar werd genegeerd door de scheidsrechter, was een onverdiende treffer maar tekende wel het grote krachtsverschil van het eerste bedrijf.

Al met al een harde les voor de nieuwkomer in de Hoofdklasse die het volgende week in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gaan opnemen tegen Zuidland JO19-1 die ook een grote nederlaag (0-6) te verwerken kregen. De wedstrijd in Maasland begint om 14.30 uur.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Sjors Vreugdenhil, Devender v/d Hart, Jaco Buijnink, Wesley Houthuysen, Luuk van Strijen, Cas van der Hoeven (uit 70e min), Rick Vijverberg, Kevin Santos, Miquel Exaltus, Siemen Hogendoorn (uit 71e min).
Wisselspelers: Julian Tinbergen (in 70e min), Loyd Rhijnsburger (in 71e min), Sem Olierhoek, Roan Dechering, Bouke Schippers.