Mede door twee fantastisch mooie treffers van Dennis Louter won MVV ’27 de ouverture van weer een nieuw seizoen. Op ’n lastig kwartiertje in de eerste helft na mochten De Maaslanders zich duidelijk de meerdere noemen over het Maassluise MSV ’71. Voor Geert Dobbe kon het feest niet groter zijn. De oud-keeper van MSV ’71, en nu in het doel bij MVV ’27, had al maanden van tevoren aangegeven dat deze wedstrijd voor hem de belangrijkste van het seizoen zou zijn. Met als resultaat dat hij zich nu voorlopig met een grote grijns op zijn gezicht en de borst vooruit in Maassluis kan laten zien.

MVV ’27 schoot uit de startblokken en zette MSV ’71 direct al onder een grote druk. Het had de score eigenlijk al heel snel kunnen openen. Een afgemeten voorzet van Rick Zwaard werd echter in zeer kansrijke positie door Eric van Geest koppend verkeerd beoordeeld en ging voorlangs het doel.
Een vrije trap van Lars Kloet werd vervolgens door ex-MVV ’27-goalie Bart den Broeder knap uit de hoek getikt. Het waren na ruim tien minuten voorlopig even de laatste wapenfeiten van de gastheren, want de mannen uit de Steendijkpolder kwamen steeds beter in het spel, MVV ’27 moest achteruit en had op dat moment ook een gelukje nodig. Na een scherpe indraaiende vrije trap van Matthijs Jansen tikte de pas 17-jarige Christian van der Pol de bal met zijn knie op de lat. Even later mocht hij nog eens uithalen, maar nu stak Geert Dobbe daar zelf een stokje voor. Het was schrikken voor de mannen van Peter Broekman, maar van lieverlee pakte men de draad weer goed op. Men herstelde weer en bouwde aan een overwicht dat de rest van de wedstrijd niet meer uit handen werd gegeven.
Net na het half uur maakte Eric van Geest zijn eerdere ‘vergissing’ goed door een hoekschop van Dennis Louter over de doellijn te koppen (1-0).

Zes minuten later stond het 2-0. Op zo’n 25 meter en schuin voor het doel van de gasten liet Dennis Louter de bal met een fraaie curve over de tevergeefs graaiende handen van Bart den Broeder net onder de lat tegen het net ploffen. Een pracht van een treffer dat de handen op elkaar kreeg.
Aan beide kanten waren kansen te noteren en het maakte de wedstrijd meer dan het bekijken waard.

Over de gehele linie gezien was de tweede helft van de Maaslanders ook de beste. MSV ’71 had kennelijk het beste gegeven in het eerste bedrijf en mocht blij zijn dat er na de hervatting nog maar één tegentreffer bij kwam. Een van de weinigen aan Maassluise kant die overeind bleef, was hun keeper. Hij zorgde met prima reddingen dat de schade enigszins beperkt bleef. Rick Zwaard die de buitenspelval handig omzeilde zag zijn schot gekeerd, Harm Voogt zag ook zijn streep gestopt worden en de lob van Huib van Barneveldt werd bijtijds onderschept
Slechts eenmaal was de goalie kansloos. Dennis Louter slalomde in de 62e minuut door de MSV ’71-defensie en liet weer zo’n fraai ogende bal eindigen in de kruising. Geen wonder dat hij met twee treffers en één assist uitgeroepen werd tot Man of the Match.
Vervolgens hadden ook invaller Roberto van der Pol en Dennis Louter nog goede mogelijkheden. Het moge dus duidelijk zijn dat MVV ’27 zeer terecht de drie punten in Maasland hield.

Dient nog vermeld te worden dat arbiter Lizzy van der Helm een meer dan prima wedstrijd floot. Consequent naar beide partijen liet zij de spelers spelen, zonder zelf de regie te verliezen.

De opstelling: Geert Dobbe, Jordi Lems, Jeffrey Wupkes, Lars Kloet, Harm Voogt, Eric van Geest (Thijs de Vast), Michael Berrevoets Roberto van der Pol), Sem Maaswinkel (Quint van Stuivenberg), Huib van Barneveldt, Rick Zwaard en Dennis Louter.